«Mis? Kus? Millal?» superfinaali pääses Hannes Rummi võistkond

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Milling
Madis Milling Foto: Kanal 2

Täna Kanal 2 ekraanil toimunud «Mis? Kus? Millal?» ülipingelises teises poolfinaalis suutis Hannes Rummi võistkond võita televaatajaid napi 6:5 tulemusega. Nädala pärast laupäeval toimub põneva mälumängulahingu superfinaal.

«Mis? Kus? Millal?» sügishooaja otsustavas poolfinaalis võitis Hannes Rummi võistkond, kes mängis koosseisus näitleja Madis Milling, geograaf ja professor Hannes Palang, folklorist ning paljude teaduspreemiate laureaat Marju Kõivupuu, IT-spetsialist Heiti Kender ning õppejõud ja teadusajakirjanik Arko Olesk.

Vaatamata sellele, et enamus küsimustele andis vastuseid võistkonna kapten Hannes Rumm, valis vahekohtunik Erki Berends saate parimaks mängijaks Madis Millingu, kes otsustaval hetkel «kastanid tulest välja tõi» ja võiduskoori vormistas. Nüüd ehib Millingu raamaturiiulit Vabariigi Presidendi Toomas Hendrik Ilvese autogrammiga raamat «Kadriorg. Lossi lugu».

Kalev Vapper valis mängu põnevaimaks küsimuseks 13-aastase Mari-Liis Valki saadetu: kuidas suutis 18. sajandil ümbermaailma reisil olles kapten James Cook oma laevameeskonna hapukapsast sööma meelitada. Stuudiovõistkonna mängijad arvasid, et kapsaste maitset muudeti sidrunimahla või isegi rummiga. Õige vastus peitus aga Cooki oskuses mängida inimlikele tunnetele nagu näiteks kadedus: esialgu pani ta hapukapsad vaid ohvitseride menüüsse, mille peale ka madrused endale seda nõudma hakkasid. Mari-Liis teenis oma meeleoluka küsimusega 500 eurot.

«Mis? Kus? Millal?» superfinaal on Kanal 2 ekraanil laupäeval, 14. detsembril kell 22.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles