Afrobiit-trummar Tony Allen esineb Eestis

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tony Allen.
Tony Allen. Foto: promo

Tänavu detsembris esineb Tallinna Rock Cafes Tony Allen, keda peetakse nii üheks afrobiidi loojaks kui maailma üheks võimsamaks trummariks üldse.

Esialgu 25. augustil toimuma pidanud kontsert lükkus viimasel hetkel edasi 9. detsembrile.

Korraldajate teatel jõuab Allen Tallinna 70 aasta vanuses ja kriitikute poolt palju kiidetud sooloalbumi “Secret Agent” tuuriga, mille koosseisus on üheksaliikmeline live-bänd. Alleni maailmatuur sai alguse maikuus Prantsusmaal, jõuab juunis Kanadasse ja Ameerikasse ning siis tagasi Euroopa festivalidele, mille hulgas sel suvel ka Sziget, Oya Festival Oslos ja Flow Festival Helsingis.

1940. aastal Nigeerias sündinud Allenist sai aastatel 1968-70 Fela Anikulapo Kuti bändi Africa 70 trummar. 1980. aastatel kolis Allen aga Euroopasse ja asutas bändi No Discrimination.

Aastal 2000 kirjutas Damon Albarn Bluri singlisse “Music Is My Radar” sõnad “Tony Allen Got Me Dancing” ja aastaks 2006 jõudsid nad koostööni. Albarn andis oma plaadifirma Honest Jon’s alt välja Alleni sooloplaadi “Lagos No Shaking”.

Peagi moodustasid Damon (Blur), Tony Allen, Paul Simonon (The Clash) ja Simon Tong (The Verve) supergrupi The Good, the Bad & the Queen, mis andis 2007. aastal välja samanimelise albumi, millest jätkus jutuainet muusikapressile kogu aastaks.

Suvel 2009 ilmus Alleni sooloplaat „Secret Agent“, mida maailma juhtivad muusikaväljaanded on kiitnud.

Kontserdi piletid on 14. maist müügil Piletilevi ja Ticketpro müügikohtades üle Eesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles