Maailma parimaks turismimagnetiks osutus Rootsi jäähotell

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Trip Global Awards hääletusel tunnistati sel aastal parimaks turismi sihtkohaks Rootsis asuv jäähotell, mis edestas isegi populaarset ansambli ABBA muuseumit.

Jäähotelli turundusdirektori Dan Björki sõnul on see tunnustus neile parimaks reklaamiks, edastab The Local.

Kirunasse Jukkasjärvisse Torne jõe äärde rajatud hotell meelitab oma «külma» külalislahkusega. See aasta on juba 24. hooaeg, mil see hotell suurtest jääst kuubikutest rajati.

Hotell asub polaarjoonest 200 kilomeetrit põhja pool.

Samas on see hotell pidanud võistlema Stockholmi rajatud ABBA muuseumiga, kuid ka juba väga populaarse Vasa muuseumiga, mis asub pealinnas Djurgårdeni saarel.

Maailma parima turismimagneti hääletuse viisid läbi 30 tuntud reisifirmat.

«Iga aastaga muutub konkurents tihedamaks. Sellel aastal on suureks konkurendiks ABBA muuseum. Meie jaoks on parimaks kuulutamine reklaamiks,» sõnas Björk.

Jäähotell on saanud igaks juhuks ka tulekahjuhäire. Björk kinnitas, et nad on teinud kõik, et külastajad saaksid mõnusalt nautida 7000 ruutmeetrit jääd.

Rootsi rajati jäähotell esmakordselt 1990. aastal. Jäähotelli juures on ka kabel, kus hooaja jooksul abiellub keskmiselt 150 paari.

Kevade saabudes hakkab hotell sulama ning suveks sulab ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles