Kurgjal kuuleb öös lugusid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurgja talumuuseum.
Kurgja talumuuseum. Foto: Henn Soodla

Kurgjal Jakobsoni talumuuseumis kuulevad huvilised laupäeval, 15. mail lugusid taluperemehest, üritus on tasuta ja toimub muinsuskaitsekuul muuseumiöö raames, teatas museoloogilise osakonna juhataja Pille Kuulme.


Talumuuseumi pere ootab külalisi juba kella 17ks, järgneb ülevaade ärkamisaja suurmehest, tema perest ja sellest, kuidas on olnud võimalik Kurgja talu ja Jakobsoni pärandi säilitamine.

Paar tundi hiljem, kella 19 paiku, võtavad muuseumiöölised suuna Särghaua tallu, mis on kirjanik Ernst Peterson-Särgava isakodu. Tallu, kus möödus Pärnu Postimehe asutaja Johann Voldemar Jannseni karjasepõlv.

Retk jätkub, Hauamäel Pauluste perekonnakalmistul on põhjust kõnelda-kuulata metropoliit Aleksandri saatuse lugu. Keskööks on lood räägitud.

Kurgja talumuuseumi perele tuleb muuseumiöö “Öös on lugusid” korraldamisel appi Samliku matkamaja, mis pakub tasu eest kanuusõitu Särghaua ja Hauamäeni. Lähem info Kurgjal toimuvast on veebilehel www.kurgja.ee.

Samal laupäeval peab Kurgjal üldkoosoleku MTÜ Pärnumaa Kodukant, sellele järgneb Pärnumaa külade arengupäev, piknik ja muuseumiöö. (PP)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles