Rootsi politsei hoiatas teismeliste grupivägistamiste eest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politsei hoiatas teismeliste grupivägstamiste eest
Rootsi politsei hoiatas teismeliste grupivägstamiste eest Foto: SCANPIX

Rootsi politsei sõnul on seal hakanud levima noorte grupivägistamine.

Korrakaitsjad selgitasid, et sellistele vägistamistele eelneb tavaliselt fotode levitamine internetis või nutitelefonis, kirjutab iltasanomat.fi.

Politsei hoiatus tuli pärast seda, kui Stockholmis leidis üks selline väga julm vägistamine aset.

Kolme noort meest süüdistatakse neiu vägistamises. Kohus selles juhtumis algas eile ning meedia kajastab seda laialdaselt.

Vägistamisjuhtum leidis aset Stockholmi lõunapoolse eeslinna metsarohkes piirkonnas. Ohvri vanust ei paljastatud. Samuti ei olnud ta uimastatud. Kohtu alla antud võisid tüdrukut varasemast tunda.

Politsei sõnul tekitavad avalikkusesse pandud seksikad pildid vägistamisohu.

«Selles juhtumis on süüdlased väga noored – 14- 15-aastased. Iga aastaga on vägistajad aina nooremaks muutunud,» sõnas politsei esindaja Moni Winsnes.

Politsei lisas, et tavaliselt tehakse vägistamistest nutitelefonidega video, et ohver hoiaks juhtunu suhtes suu kinni või siis kasutatakse seda hiljem väljapressimiseks.

Asjatundjate sõnul on sellised juhtumid lisandunud, kuna noortel ei ole korralikku seksuaalkasvatust. See ilming on näha juba ka politseistatistikas.

Stockholmis on aastaga olnud 1600 juhtumit, milles on seksuaalset vägivalda ja ohvrid alla 18-aastased. Kohtusse on jõudnud juhtumid, milles ohvrid on 15- 17-aastased ning nende kohtujuhtumite hulk on kahekordistunud.

Seksinõustaja Per Ullholm sõnas, et noortele peab selgeks tegema, et kedagi ei saa seksima sundida.

Rootsis karmistati selle aasta suvel vägistamise kohta käivaid seadusi. Seaduselisandus kaitseb haavatavas olukorras olevaid ohvreid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles