Rootsis on 69 lehma kadumismüsteerium hakanud lahenema

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehmad
Lehmad Foto: SCANPIX

Aasta tagasi kajastati Rootsi meedias ühe farmeri lehmade kadumist laialdaselt.

Nüüd aga esitati mehele süüdistus kindlustuspettuses, kirjutab The Local.

Farmer teatas möödunud aasta jõulude eel, et ta 69 lehma on kadunud.

Uurimine näitas, et mees võis lehmad lihtsalt lahti lasta, et saada kindlustusraha 550 000 Rootsi krooni (48 000 eurot).

Mehe farm asub Södermanlandi maakonnas Stjärnhovis endise peaministri Göran Perssoni elukoha naabruses. Vaikne paik muutus lehmade kadumise tõttu kuulsaks.

«Nii suure karja lehmade varastamisele oleks kulunud kaua aega, kuni nad kõik oleks veomasinatele laaditud. Kogenud karjakasvatajad saaksid sellega hakkama kahe tunniga, kogenematutel läheks kauem aega,» sõnas politsei esindaja Roland Lindquist.

Pärast lehmade kadumist poseeris mees fotograafidele ja andis ajakirjanikele intervjuu. Ta nimetas temaga juhtunut majanduskatastroofiks.

Mees sõnas eile kohtus, et ta on süütu ning ta ei ole kindlustuselt saadud summat puutunud.

«Ta lihtsalt uuris kindlustusfirmast, milline kindlustus tal on. Ta ei nõudnud lehmade eest kompensatsiooni. Loodan, et ta tunnistatakse süütuks,» sõnas mehe advokaat Leif Gustafson.

Prokuröride sõnul on neil piisavalt tõendeid lehmaomaniku vastu.

Juhtum on huvi pakkunud ka krimikirjanikule, kriminoloogiaprofessorile ja telenäole Leif Perssonile, kelle sõnul mehe naabrid tunnistasid farmerilt ebaseaduslikult loomade ja liha ostmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles