Minister: India vajab eunuhhidest piirivalvureid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Minister: India vajab eunuhhidest piirivalvureid
Minister: India vajab eunuhhidest piirivalvureid Foto: SCANPIX

India ministri arvates peaks riigi piire panema kaitsma eunuhhid.

Arunachal Pradeshi osariigi ministri Tako Dabi arvates saaksid need seksuaalse kõrvalekaldega isikud väga hästi riiki teenida, kirjutab The Telegraph.

Indias kasutatakse terminit «eunuhh» eelkõige transvestiitide ja transseksuaalide kohta.

Dabi saatis vastavasisulise kirja ka India siseministrile ning tegi ettepaneku, kuidas paremini riiki kaitsta.

«Miks ei võiks olla eraldi eunuhhidest piirivalverügementi? Siiani on need isikud kui ebasobivad kõrvale tõrjutud, kuid minu arvates oleksid nad piiride kaitsmisel efektiivsed,» seisis kirjas.

Indias on transseksuaalide diskrimineerimine levinud, neil on raske tööd leida ning selle tõttu tegutsevad põhiliselt seksiteenuste pakkujatena.

Lisaks on nad pulmades ja tähtpäevadel kontvõõrasteks. Indias levinud ebausu järgi tabab isikut ebaõnn, kui ta transseksuaali minema saadab või talle raha ei anna.

India «eunuhhid» saavutasid möödunud aastal selle, et neid ei liigitata enam meesteks ega naisteks, vaid «kolmandateks» ning neil on õigus valimas käia.

Minister Dabi tõi näite ajaloost. India Arunachal Pradeshi osariigil on pikk piir Hiinaga. Seal asus kunagi Mugali impeerium, kus nii haaremeid kui ka piiri valvasid tõelised, kastreeritud eunuhhid.

Dabi on ka varem ekstravagantsete ideedega lagedale tulnud. Selle aasta märtsis kaitses ta töökohustuste täitmisel alkoholi tarbinud politseinikku, öeldes et alkohol annab energiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles