Lusikatäis mett enne magamaminekut aitab kehakaalu langetada?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesi
Mesi Foto: SCANPIX

Briti toitumisteadlane pakkus välja viisi, kuidas enne jõulu- ja uusaastapidustusi kaalu langetada.

Mike McInnesi sõnul tasuks enne magamaminekut süüa supilusikatäis mett, edastab Daily Mail.

«Mett võib panna sooja joogi sisse või siis süüa niisama, ilma joogita,» lausus spetsialist.

Teadlase sõnu kiirendab mesi seedeprotsessi ning vähendab magusaisu. See tähendab samas seda, et magamise ajal toimub intensiivne rasva põletamine.

«Mee söömise puhul ei ole tegemist karmi dieedi, kalorite lugemise ega nälgimisega. Mesi muudab organismi töö lihtsalt kiiremaks,» selgitas asjatundja.

McInnesi arvates on mesi ideaalne toiduaine neile, kes soovivad kaalulangust. Mee söömise ajal saab toituda nagu tavaliselt, kuid suhkru asemel tasuks siis süüa vaid mett.

Toitumisteadlase sõnul on paljudel raske kaalu langetada, kuna nad tarbivad liiga palju suhkrut ja töödeldud toitu.

«Isegi madala kalorsusega toitudes leidub tänapäeval suur kogus suhkrut. Kui keha tunneb, et suhkrut on liiga palju, siis hakkab ta insuliini tootma. Selle tagajärjel tekib kehal vale ettekujutus olukorrast nagu oleks nälg ja keha hakkab rasva koguma,» selgitas teadlane.

McInnesi sõnul paneb enamik dietolooge mee suhkruga ühte patta, kuulutades selle loodusliku toiduaine kahjulikuks. Selles on nagu suhkruski fruktoosi ja sukroosi, kuid märksa tervislikumal kujul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles