Jalgpalluri naise kelkimine vihastas norralannasid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpalluri naise kelkimine vihastas norralannasid
Jalgpalluri naise kelkimine vihastas norralannasid Foto: SCANPIX

Norras tekitas skandaali jalgpalluri naine Caroline Berg Eriksen, kes pani endast internetti foto, millel ta on neli päeva pärast sünnitust napis riietuses.

Ta tõmbas sellega endale kaela viha kui ka käivitas debati, miks naisi sunnitakse liiga kiiresti pärast sünnitust raseduse ajal juurde tulnud kilogramme kaotama, edastab The Local.

Berg Eriksen peab blogi Footballfrue (Jalgpalluri naine). Ta pani endast foto fotode jagamise portaali Instagram, kus teda on näha väga heas füüsilises vormis.

Naine sattus nii kriitika kui ka naeru alla.

Teine blogija Suzanne Aabel kirjutas, et tema küll selle naisega ühest liigist ei ole.

«Minu silmis on tegemist provokatiivse fotoga. Mitte selle tõttu, et ma paksuke olen ja ta head figuuri kadestan, vaid selle tõttu, et ma ei ole alates 12. eluaastast oma kehaga rahul olnud. Ühiskonnas on lausa sund olla kõhn, kuid kõik ei ole seda,» kirjutas Aabel.

Berg Erikseni kelkimine jäi silma ka Norra ühel juhtivale naistearstile Gro Nylanderile.

«Teda ei peaks kiusama, sest elu ongi ebaõiglane. Osadel inimestel on lame kõht, osadel aga suur magu,» lausus arst.

Ta lisas, et erinevate naiste organism reageerib raseduse ajal ja selle järgselt erinevalt. Mõni võtab kiiresti kaalus alla, teine mitte.

«Naise keha on juba loodud selliselt, et see tuleb toime raseduse ja sünnitusega. Kõige tähtsam on oma kehasse sõbralikult ja hellalt suhtuda. See on normaalne, kui pärast sünnitust on kehal lisakilosid,» selgitas arst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles