Tudengid näitavad Tartus tehtut

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mais saab Tartus Tampere majas vaadata Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku tekstiili tudengite töid. Põimevaibad ja triibutekid on valminud Christi Küti juhendamisel.
Mais saab Tartus Tampere majas vaadata Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku tekstiili tudengite töid. Põimevaibad ja triibutekid on valminud Christi Küti juhendamisel. Foto: Elmo Riig / Sakala


13.-31. maini saab Tartus Tampere majas vaadata Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku tekstiili tudengite näitust. Näitus on avatud iga päev kella 10-17.


Näitusel eksponeeritakse õppetöödena valminud rahvuslikus stiilis põimevaipu, gobelääne ja triibulisi tekke, mille tegemiseks on üliõpilased ideid ammutatud Eesti rahvakunstist ja mis on valminud viimase 3-4 aasta jooksul.

Põimevaibad ja triibutekid on valminud Christi Küti, gobeläänid eesti rahvusliku tekstiili grand old lady Anu Raua juhendamisel. Kui telgedel kootud põimevaipu ja sõbakirjalisi tekke iseloomustab geomeetriline kujundikeel, siis seina külge kinnitataval raamil sündiva gobelääni üheks tunnuseks on sujuvad üleminekud mustris ja värvitoonides.

Vaipade kõrval saab lisaks näha väiksemaid käsitööesemeid, mille loomisel on samuti kasutatud Eestile omaseid värve, mustreid, materjale ja tehnikaid – kõike seda, mille põhjal võib esemeid liigitada rahvuslikuks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles