Moskva on öisel ajal nagu ämblikuvõrk

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öine Moskva
Öine Moskva Foto: SCANPIX

Astronautide arvates näeb Venemaa pealinn Moskva öisel ajal välja nagu ämblikuvõrk.

Öisest Moskvast tegi foto Jaapani astronaut Soichi Noguchi, kirjutab space.com.

Rahvusvaheline kosmosejaam (ISS) oli Moskva kohal 352 kilomeetri kõrgusel ning liikus 28 000 kilomeetrise tunnikiirusega.

Noguchi postitas öisest Moskvast tehtud foto Twitterisse möödunud nädala reedel. Kuus kuud kestval missioonil olev jaapanlane pani foto nime alla Astro_Soichi.

«Venemaa pealinn Moskva on öösel nagu kuldsete ringidega «ämblikuvõrk». Head võidupüha nädalalõppu,» kirjutas Jaapani astronaut.

Jaapanlane lisas, et Moskva keskosa koosneb ringidteedest ja neid ühendavatest tänavatest. Selle tõttu tekitab öine valgustus mulje nagu oleks tegemist suure ämblikuvõrguga.

9. mail toimus Moskvas paraad, kus osalesid mitmete välisriikide juhid ja sõjaväed.

Rahvusvahelises kosmosejaamas on praegu kolm venelasest kosmonauti – missiooni juht Oleg Kotov, pardainsenerid Aleksander Skvortsov ja Mihhail Kornienko. Lisaks neile on ka varem nimetatud jaapanlane Noguchi ning ameeriklased Timothy Creamer ja Tracey Caldwell Dyson.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles