Briti saartel algas viljaringide hooaeg

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti saartel algas viljaringide hooaeg
Briti saartel algas viljaringide hooaeg Foto: Wikipedia.org

Briti saartele jõudnud soojakraadid on kaasa toonud selle aasta esimesed viljaringid.

Esimesi kujundeid märgati Wiltshire`is Salisbury lähedal Old Sarumi rapsipõllul, kirjutab Daily Mail.

Old Sarumi nime kandev paik on olnud elukohaks nii roomlastele, normannidele kui saksidele. Seda peetakse siiani mõistatuslikuks ja müstiliseks kohaks.

Rauaaja hõimud rajasid hea asukohta tõttu sinna oma kindluse. Seal ristusid ja ristuvad siiani mitmed teed ning lähedal on Avoni jõgi. Roomlased andsid paigale nimeks Sorviodonum. Hiljem saabunud normannid rajasid sinna 1069. aastal kivist kindluse. Salisbury kuulsa katedraali rajamine algas 1075. aastal. 200 aastat hiljem valmis teine katedraal, mida on näha siiani.

Viljaringe on kõige enam Edela-Inglismaal, kuid viimastel aastatel on neid tekkinud Suurbritannias kõikjale. Tavaliselt algab viljaringide hooaeg aprillis ning ringide arvukus on kõige suurem juulis ja augustis.

Siiani ei olda ühtsel seisukohal, kuidas need tekivad. Osa peab neid tulnukate tehtuks, osa naljavendade kätetööks või siis turistide peibutamiseks.

Müstikute ja maagide arvates tekivad viljaringid niinimetatud ley joontele.

Ley jooned pidavat moodustama globaalse energiavõrgustiku.  müstikute sõnul asuvad paljud muistsed pühapaigad, nagu näiteks megaliitehitis Stonehenge, neil joontel ja on omavahel energiakanaliga seotud.

Oletatakse, et viljaringe võivad tekitada ka keeristuul, keravälk, plasmakeerised või satelliitidelt pärinev kiirgus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles