Lenin ei kiidaks seda heaks: Punane väljak sai hiiglasliku Louis Vuittoni kohvri

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui Nõukogude liidu kunagine juht Vladimir Iljitš Lenin näeks, mis kerkis Moskvas Punasele väljakule, ei kiidaks ta seda heaks, vaid arvaks, et väljak on langenud kapitalistide küüsi.

Punasele väljakule, Lenini mausoleumi lähedale pandi püsti hiigelsuur Louis Vuittoni kohver, edastab Yahoo News.

Tegemist on 30 meetri pika  ja kümme meetrit kõrge kohvriga, mis pandi püsti Louis Vuittoni toodete näituse «The Soul of Travel» reklaamimiseks. Seda näitust saab Moskvas näha detsembri algusest jaanuari keskpaigani.

Venemaal revolutsiooni korraldanud Lenin suri 1924. aastal. Ta mumifitseeritud surnukeha hoitakse Punasel väljakul asuvas mausoleumis.

Venemaa on juba osa poliitikuid esitanud küsimuse, kas sellise kommertsliku objekti näitamine Lenini mausoleumi juures on ikka sobiv.

«Paljude venelaste jaoks on Punane väljak ja Lenini mausoleum püha paik. Need on rahvale tähtsad sümbolid, mida ei saa määrida,» lausus poliitik Sergei Obukhov.

Seni ei ole keegi võtnud vastutust loa andmise eest selline kohver väljakule panna.

Venemaa võimupartei Ühtne Venemaa esindaja Andrei Sidjakin sõnas, et ta lasi käivitada Venemaa monopoolide vastu võitlemise ametil uurimise, kes selle loa andis.

Venemaa kultuuriministeerium eitas selleks loa andmist.

Moskva kuulsa GUMi kaubamaja, mis on Vuittoni näituse sponsor, suuromanik Mihhail Kusnirovitš kinnitas, et nad said võimudelt loa kohvri panemiseks Punasele väljakule.

Kohvril on initsiaalid PWO, mis viitavat vürst Orlovile, kellel olevat kunagi sarnane kohver olnud.

Louis Vuittoni firma palus näituselt saadav tulu annetada heategevuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles