Liigutav kohtumine: «Sind otsides» leidis Venemaalt üles Rauli õe ja ema

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Sind otsides» leidis üles Rauli perekonna
«Sind otsides» leidis üles Rauli perekonna Foto: TV3

Südamliku telesarja «Sind otsides» hooaja avas Saaremaal elava Rauli lugu. Rauli elutee on olnud keeruline, sest seda on tal tulnud käia üksi.

Kaheaastaselt sattus Raul lastekodusse, kuid noor mees tedis, et kuskil Venemaa avarustes on tal õde. Aastaid tagasi alustas Raul ka isa Aarne otsinguid, kuid jäi sellega lootusetult hiljaks. Kadunud isa vanemad ei tunnistanud teda omaks ning keelasid enda tülitamise. Nii pöördus Raul saate «Sind otsides» poole.

Saatejuht Krista Lensin võttis Rauli sõnatuks teatega, et tema õde Anne, kellel on ka väike poeg, on üles leitud. Üles leiti ka Rauli ema Galina.

Galina ja Anne lahkusid Eestist 1989. aastal, kui Raul elas juba neljandat aastat Hellenurme lastekodus. Ema võttis tütre ja kolis koos uue mehega Kalingradi oblastisse. Sealt, Venemaa sõjalisest tugipunktist, saatetiim ka ema Galina ja õe Anne ka leidis.

Anne, kes polnud oma venda kunagi näinud, asus teda õhinaga ootama. Ema, kellelt oli Raulil väga palju küsida, ütles telefonis vaid seda, et on alati teadnud, et poeg ta üles otsib.

Krista suunduski koos Rauliga Kaliningradi. Galina ja Anna koduks on pisike küla.

Galina rääkis, et pärast mehe äraminekut olid tema mõlemad väikesed lapsed lastekodus, kuna alla kolmeaastastele lasteaiakohta ei antud. Galinal oli vaja aga elatist teenida. Ta käis lapsi vaatamas igal vabal päeval.

«Mõni aeg hiljem lahutasime Aarnega. Ta võttis minu kiuste Anne enda juurde. Ta elas tol ajal paljulapselises peres, naisel viis last, Aarnel kuues. Kui kuulis, et ma siia Kaliningradi oblastisse sõidan, tõi ta lapse mulle ja ütles, et korista oma tütar ära, mina ütlen temast lahti,» kirjeldas Galina.

Naise sõnul ütles mees, et Raul on lapsendatud. Sama olevat ka kinnitanud lastekodu. Galina arvab, et Aarne maksis neile. Nii elaski Galina usus, et Rauli lapsendas korralik perekond ning tal läheb hästi. Galina rõhutas, et ta ei jätnud Rauli Eestisse vabatahtlikult ning kinnitas, et Raul on siiski Aarne poeg. Üksikasjadest ei soostunud naine kaamera ees rääkima.

Anne ootas vennaga kohtumist väga. Ema ja õde kinnitasid, et mõtlevad Raulist tihti ja tähistavad isegi tema sünnipäeva.

Galina väitis, et Aarne talle liiga teha ei julgenud, kuid mees oli laste suhtes vägivaldne. Anne teab isast vaid negatiivset: «Olen kogu elu mäletanud, kui piinarikas see oli. Lapsega niimoodi käituda ei ole inimlik ega normaalne. Last üksi koju luku taha panna või rase naine üksi jätta...» Aarne suri seitse aastat tagasi ning enam ta kedagi vaevata ei saa.

Rauli kohtumine ema ja õega oli ülimalt emotsionaalne. Nüüd suhtlevad nad Skype'i ja Google'i tõlkeprogrammi abil.

«Sind otsides» on TV3 eetris teisipäeviti kell 20.30. Vaata seekordset saadet allpool:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles