Tuleviku keeled, mida tasuks õppida

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Araabia keel
Araabia keel Foto: SCANPIX

Seni on maailmas peetud tähtsaks inglise, prantsuse ja saksa keelt, kuid tulevikus võivad hoopis teised keeled tähtsamaks osutuda.

Briti kultuurivahetuse organisatsiooni British Council tehtud uuring näitas, et tulevikus mängib näiteks araabia keel märgatavalt suuremat rolli kui prantsuse keel, kirjutab mtv3.fi.

Hiina keel kerkib tähtsuselt saksa keelest ettepoole.  

British Councili raporti andmetel on tulevikukeelteks hispaania, araabia, prantsuse, hiina, saksa, portugali, itaalia, vene, türgi ja jaapani keel.

Need keeled valiti välja võttes arvesse maailma sotsiaalseid, majanduslikke ja kultuurilisi aspekte.

Raportis rõhutati, et tulevikus võib kõige tähtsamaks keeleks kujuneda hispaania keel, mis juba nüüd üsna populaarne on.

British Council soovitab koolidel õppekavad ümber korraldada nii, et lastel oleks keeleõpingutes rohkem valikuvõimalusi.

«Maailmas laialdaselt räägitavad keeled nagu saksa, prantsuse ja ka hispaania on väga tähtsad ja neid räägitakse paljudes riikides. Maailm muutub ning koos sellega saavad tähtsaks uued keeled nagu araabia, hiina ja jaapani keel,» selgitas selle organisatsiooni juht John Worne.

British Council on mures ka selle pärast, et Suurbritannias on puudus inimestest, kes oskaksid rääkida tähtsaid võõrkeeli hästi.

Briti saartel on seni oldud emakeele, inglise keele kesksed. Osatakse ka prantsuse keelt, kuid teisi keeli vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles