Rullisin lehttaina laiali, lõikasin ühe volovani tegemiseks kaks ühesugust kujundit, kuid pealmiseks tuleva tainatüki lõikasin seest tühjaks.
Lehttainast volovanid riisi-kurgi-singisalati täidisega
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tähekeste puhul oli mul kaks eri suurusega vormi, siis sain väiksema vormiga seest tühjaks lõigata. Kui aga väiksemat samakujulist vormi pole, siis saab seest noaga tühjaks lõigata.
Enne pealmise kihi ehk siis äärte tõstmist alumisele tükile, tuleks alumine tainatükk teha pealt veega märjaks, see aitab tainatükkidel üksteise külge kinnituda. Lehttaina puhul toimib vesi liimina.
Küpsetasin 225-kraadises ahjus kuni olid kuldpruunid. Poole küpsetamise pealt kui olid juba palju kerkinud ja olid pruunikad, tegin ahjuukse lahti ja vajutasin küpsetise sisu, mis oli kõrgeks kerkinud, natuke alla, nii et jääks ka täitmise koht.
Täidise tegemiseks segasin keedetud riisi singi- ja kurgikuubikutega, lisasin hapukoort, majoneesi, soola.