Eghert-Sören Nõmm jõudis Ukraina tantsusaates 15 parema hulka

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eghert-Sören Nõmm saates «Tancujut Vse»
Eghert-Sören Nõmm saates «Tancujut Vse» Foto: STB

Reedeõhtune saade «Tancujut Vse» lõppes kaheksale suurepärasele tantsijale ja nende hulgas ka meie eesti tantsupoisile Eghertile ning kohtunikud teda 12 finalisti hulka enam edasi ei saatnud. Eghert ise selle üle aga üldse ei kurvasta, sest olla 15 parima hulgas oli juba väga hea saavutus nii suures teleprojektis, nagu seda on «So You Think You Can Dance». Jõuda tuhandete hulgast 15 parema sekka on vaieldamatult suurepärane tulemus.

Ta ise räägib Elu24-le järgmist: «Viimase saate ülesanded olid kõigepealt võistkondlikud ja eesmärgiks oli esinemistega raha koguda. Kelle võistkond  oma etteastetega suutis publiku hulgast rohkem raha kokku koguda, see tuli võitjaks.

Esimene ülesanne oli mul battle saate kõige vanema ja oma iseloomu pärast kõige vihatuma tantsija «Mama Olja" vastu. Selle võistluse võitsin mina.

Järgmiseks esitasime grupikava, mille üheks koreograafiks olin ka mina. Siin suutis kahjuks vastasvõistkond publiku käest rohkem raha välja meelitada.

Kolmandaks ülesandeks oli võitja meeskonna liikmetel igal ühel õigus ise omale valida partner meie võistkonna hulgast, kellega olid rihmaga kinni seotud kogu päevaks ja pidid selliselt kinniseotuna ka duo esitama. Isegi söömas või WCs pidime kinniseotult käima. Päris naljakas kogemus oli. Enamuse meie duo koreograafiast palus partner mul lavastada, sest ilmselgelt tema balletti elementidega oleks mul väga raske olnud hakkama saada. Mingil hetkel kavas takerdusime aga korraks nendesse rihmadesse, millega olime kokku seotud. Kohtunike arvates ei suutnud me seda kava perfektselt siiski sooritada. Igatahes jäi see minu viimaseks võistlustantsuks selles projektis.

Siiani eetris olnud saated olid ette salvestatud juba augustis ja keegi produtsentidest ei osanud ju ette arvata, milliseks kujuneb publiku arvamus nende 22 finaali saanud tantsija suhtes. Tavaliselt ongi saate formaat olnud selline, et publik saab oma hääli anda juba 20le paremale. Seekord otsustasid produtsendid jätta publiku kätesse ainult 12 tantsija saatuse. Sellest on mul kahju, sest vaatajate hulgas on mulle endalegi suure üllatusena väga palju poolehoidjaid tekkinud. Kui oleksin jõudnud 12 hulka, siis oleks saanud rahvas hakata alles hääletama ning see oleks saatesse võib olla suuri ootamatusi toonud. Praeguste saate kommentaariumite  ja erinevate hääletuste põhjal arvas suur hulk publikut mind viie soosiku hulka. Päris naljakas on hetkel nüüd lugeda, milline sõda on kommentaariumites minu pärast kohtunike vastu tõstetatud.  

Mul on nii hea meel, et olen Ukraina publiku hulgas sellist suurt poolehoidu saavutanud. Iga päev saan sadades sõnumeid oma ametlikule saate fännilehele.

Kogu saatega seotud poleemikat ja arvamusi saab lugeda saate ametlikult siit.

Isegi tänaval ringi liikudes tulevad väga paljud juurde ja paluvad autogrammi. Samuti on saate produtsendid tegelikult ju minu etteasteid kõige rohkem kajastanud. Kui teiste esinemisi on näidatud keskmiselt viiel korral, siis minu omi juba üle kümne korra. Olen teinud kõik omalt poolt, et eestlastest head muljet jätta ja ukrainlaste südametesse jõuda. Pealegi ei ole kurvastamiseks põhjust, sest mind kutsuti koos 12 parema tantsijaga treeninglaagrisse Kiievisse, kus ma tänaseks olen olnud juba kolm  nädalat. Olen saanud kuus korda nädalas ligi kümme tundi päevas õpetust Ukraina parimatelt koreograafidelt mitmetes erinevates tantsustiilides. See on minu meelest juba väga suur kingitus produtsentide poolt mulle, mille olen selles saates osalemisega välja teeninud. Olen õppinud juurde palju ja oma tantsuoskust kõvasti edasi arendanud, mida nüüd omakorda oma õpilastele saan edasi anda. Saade ise aga ei ole  ka minu jaoks veel lõppenud. Jäänud on kolm saadet, kus langeb välja iga kord veel kolm tantsijat, finaal kolme parima vahel ja  detsembri lõpus saade suurest galakontserdist, kus esinevad kõik 20 parimat mitmetunnise kontserdiga. Ettevalmistused  ja treeningud selleks kontserdiks algavad mul juba varsti.

Pärast eilsest saatest väljalangemist on minu kirjakast ummistunud fannide headest soovidest ja paljudest kutsetest tulla Ukraina erinevatesse stuudiotesse workshop'pe andma. Ilmselt veedan nüüd kogu aja kuni Uue Aasta saabumiseni Kiievis. Oma koduste õpilaste juurde Sixtina tantsustuudiosse ning «Sir N» showgruppi naasen trenne andma uuesti jaanuaris. Siis on võimalus ka uutel õpilastel minu treeningrühmadega juunioritele ja täiskasvanutele liituda. Seniks aga hoian teid ikka kursis saate edasise käiguga, sest ka eesti tantsijatele avaneb hea võimalus järgmisel hooajal suurema castingu käigus oma oskusi tulla proovile panema, et maailma suurima tantsusaate «So You Think You Can Dance» Ukraina STB versioonis «Tancujut Vse» kaasa lüüa.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles