Neonatsid röövisid vaimse puudega indiaanlase

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neonatsid röövisid vaimse puudega indiaanlase
Neonatsid röövisid vaimse puudega indiaanlase Foto: SCANPIX

USAs astusid kohtu ette kolm neonatsi, kes röövisid New Mexico osariigis vaimse puudega indiaanlase.

Mehi süüdistatakse inimröövis ja kehavigastuse tekitamises, kirjutab Daily Times.

Kohtuniku sõnul on tegemist kuriteoga, mille põhjuseks on endast erinevate vihkamine.

Valgenahaliste 24 – 28-aastaste meeste ohvriks oli 22-aastane navaho indiaanlaste reservaadis elav vaimse puudega noormees.

Kolmik röövisid ohvri kaks nädalat tagasi. Nad viisid ta tema korterisse, kus nad kuumaks aetud rauga ta kehale haakriste põletasid, samuti lõigati ta juustesse haakrist ning permanentmarkeriga kirjutati ta kehale natside loosungeid.

Kurjategijad tegid sündmuskohal fotosid ning talletasid tegevuse videole.  Pärast indiaanlase piinamist viskasid nad ta tänavale. Lähedal asuva kaupluse omanik nägi teda ja helistas politseisse. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse.

Politsei uuris kannatanu korterit ning leidis sündmuspaigalt valgete ülemvõimu demonstreerimisele viitavat. Politsei kinnitusel ei olnud selle taga gäng, kuigi kolme kuriteo toime pannut seostatakse neonatside organisatsiooniga

Kohtu alla antutest noorim, Jesse Sanford sõnas, et ohver tuli kiirsöögikohta ja otsis seal suhtlust. Sanfordi kinnitusel nõustus ohver haakristide tegemisega.

New Mexico seaduse kohaselt saab rassismi ja vihakuriteo puhul määrata üsna pika vanglakaristuse. Juba ainuüksi inimröövi eest võib saada 18 aastat. Kolme mehe kuriteod kokku võivad tuua igaühele neist 35 aasta pikkuse vanglakaristuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles