Kuidas Robert Downey Jr. Tony Starki keha sai

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Downey, Jr. näitamas Tony Starki nukku
Robert Downey, Jr. näitamas Tony Starki nukku Foto: SCANPIX

Hollywoodi staaril Robert Downey Jr. oli vaid kolm kuud, et filmi «Iron Man 2» rolli jaoks õigesse vormi saada.

Downey Jr. sõnul ei nõudnud ta eelmine roll Sherlock Holmesina kehakaalu muutust, kuid uues rollis Tony Starkina pidi ta välja nägema nagu musklimees, kirjutab Hollywood Reporter.

Downey personaaltreener Brad Bose pani kokku treeningplaani, kuidas näitleja lühikese ajaga hea vormi saavutaks. Ka pidi mehe lihasmass kolme kuuga märgatavalt suurenema.

«Downey Jr. mängitud tegelane on miljonärist naistemees, kuid samas ka teadlane. Selle tõttu ei olnud vajadust liigsete lihaste järele,» selgitas treener.

Bose treeningplaanis olid ette nähtud jooga, kung fu, jõutreening ning proteiinirikas menüü. Downey Jr. harjutas Bose käe all neli korda nädalas 90 minutit korraga.

Bose sõnul kipuvad inimesed end üle treenima ja selle tõttu treeningud tihtipeale ei mõju.

«Keha harjub treeningu viisi ja koormusega kiiresti. Selle tõttu ei pruugita loodetud eesmärki saavutada. Treeninguid tuleks omavahel varieerida, et keha ühega liiga ära ei harjuks,» selgitas personaaltreener.

Bose lisas Downey treeningplaani ka erilisi harjutusi: näiteks jooksis näitleja majapidamisasjadega täis laaditud aiakäruga mööda kaheksakujulist rada.

Bose täitis ühe aiavooliku liivaga, teise aga veega. Downey Jr. pidi nende raskete voolikutega harjutusi tegema.

Bose käsu kohaselt tagus näitleja vanu veoautode autokumme vasaraga ning pidi autokumme ka üle pea loopima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles