Teadlased kasutasid nababaktereid juustu valmistamisel

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naba
Naba Foto: Wikipedia.org

Halb hügieen võib aidata luua delikatesse. Teadlased kasutasid nababaktereid juustu valmistamisel.

Lisaks nabale võeti baktereid ka pisaratest ja ninadest, kirjutab Live Science.

Seda uuringut tutvustati Iirimaa Dublini teadusgaleriis.

Teadlaste sõnul näevad inimkehalt pärit bakteritega juustud välja nagu juustud ikka. Nad analüüsisid selliste juustude lõhna ja maitset.

Uuring näitas, et kehabakteritega juustul oli nii-öelda inimlõhn juures. Iga juust lõhnas just selle inimese järgi, kelle kehalt bakterid võeti.

Uuringus osalenud tunnistasid teadlastele, et nad tunnevad juustude juures pesemata jalgade ja nabaaugu lõhna.

«Leidsime, et nii nabal kui ka juustul ei ole vaid samasugune spetsiifiline lõhn, vaid ka sarnane mikrobioloogiline populatsioon,» selgitas mikrobioloog Christina Agapakis.

Samas ei saa seda nababakteritega juustus siiski kuskilt osta, sest see oli katsetus.

Dublini teadusgaleriis saavad külastajad nabaaugu bakteritega juustu küll nuusutada, mitte aga süüa.

Varem on valmistatud näiteks ka rinnapiimast juustu ning imiku väljaheitest vorsti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles