Esimene aborigeenist supermodell?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samantha Harris
Samantha Harris Foto: SCANPIX

Austraalias on hakanud kuulust koguma teismeline, kellest arvatakse saavat esimene aborigeeni päritolu supermodell.

Samantha Harrise ema on Austraalia aborigeen ja isa pooleldi saksa juurtega, kirjutab The Telegraph.

Möödunud nädalal osales Harris Austraalia moenädala raames 18 moe-show`l, näidates moeloojate Lisa Ho, Camilla, Dion Lee ja Alex Perry loomingut.

Lisaks ilmus ta foto Austraalia Vogue`i esikaanel.

Moeasjatundjate hinnangul on 19-aastases Harrises olemas kõik supermodellile omased jooned. Plusspunkte annab see, et ta on aborigeen.

«Rassi rõhutamine ei ole tegelikult sobilik. Harrise puhul mängivad olulist rolli hoopis ta loomulik ilu ja elegants. Samuti on ta väga enesekindel,» lausus Austraalia Vogue´i peatoimetaja Kirstie Clements.

Samantha Harrise modellikarjäär sai alguse kui ta oli 13-aastane. Kuid ta tee tippu ei ole olnud kerge, kuna ta kasvas üles vaeses aborigeenide kogukonnas, kust väljamurdmine nõuab pingutusi.

Modelli ema Myrna Harris kuulub niinimetatud kadunud sugupõlve hulka, kes võeti oma vanemate juurest ära ja pandi kinnistesse kristlikesse koolidesse. Ema kinnitusel soovis ta oma tütrele helgemat elu.

«Meie elu on olnud võitlus vaesusega. Meil ei ole midagi, mis on tänapäeva elus tavaline. Ei maja, ei autot. Nälgisin, et mu tütar elus edasi jõuaks. Nüüd näen, et mu ohverdused ei olnud asjata,» lausus Myrna Harris.

Ema sõnul on tema ja ta tütre suureks eeskujuks supermodell Naomi Campbell, kes samuti viletsatest oludest tippu jõudis.

«Kui ka elus on raskeid mõõnaperioode, ei tohi end neist segada lasta, vaid valitud eesmärgi suunas edasi rühkida,» on aborigeenist ema ja tütre seisukoht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles