Surnuks peetud hiinlane jõudis elavate kirja tagasi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surnuks peetud hiinlane saabus kümme aastat hiljem tagasi
Surnuks peetud hiinlane saabus kümme aastat hiljem tagasi Foto: SCANPIX

Surnuks arvatud ja kuulutatud hiinlane jõudis kümme aastat hiljem elavate kirja tagasi.

Mehe tagasitulek andis ühele teisele, pikka aega süütult vanglas virelenud mehele vabaduse, kirjutab China Daily.

Juhtum sai alguse kahe mehe vahelisest kaklusest.  Aasta pärast kaklust leiti Kesk-Hiinas Henanis asuva küla kaevust peata surnukeha.

Politseiuurijad arvasid, et see kuulub kakluses hukkunud Zhao Zhenshangile. Tapjaks aga peeti Zhao Zuohaid. Viimane tunnistas end süüdi ja kohus määras talle 29 aasta pikkuse vanglakaristuse.

Kuid juhtum tuli uuesti päevakorrale kui surnuks peetud Zhao Zhenshang selle kuu alguses kodukülla tagasi saabus.  Mehe sõnul tuli ta tagasi, kuna teda vaevas teadmatus, et mis on saanud ta kakluskaaslasest. Tal polnud aimugi, et viimane on pikka aega trellide taga olnud.

Vangi mõistetud mehe venna kinnitusel uurijad manipuleerisid vangistatuga, et ta teo omaks võtaks. Ülekuulamisel olevat teda sunnitud jooma tšillipipraga vett ning ähvardatud teda tulistada. Ta olevat vaevu pääsenud surmanuhtlusest.

Zhao Zuohai vanglas oleku ajal andis ta naine lahutuse sisse ning abiellus teise mehega. Pere neljast lapsest kolm anti adopteerida.

Tänu Zhao Zhenshangi tagasi saabumisele pääses Zhao Zuohai vanglast, kuid talle ei ole jäänud enam mitte midagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles