Seletame lahti: kuidas valmis Van Damme eepiline Volvo reklaam

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean-Claude Van Damme
Jean-Claude Van Damme Foto: Volvo Trucks

Internetis lööb laineid Volvo reklaam, milles teeb kaasa märulistaar Jean-Claude Van Damme - seda on kuue päevaga vaadatud üle 36 miljoni korra.

Klipis teeb Van Damme kahe tagurpidi liikuva Volvo FM veoauto vahel täiusliku spagaadi ning autofirma esindaja sõnul toimus trikk päriselt, kirjutab WSJ.

«Trikk on ehtne ja see sooritati ühe võttega,» sõnas Volvo avalike suhete juht Anders Vilhelmsson. «See oli julge ettevõtmine, kuid asi oli meil täielikult kontrolli all. Tegelikult polnud selles mingit ohtu.»

53-aastane Van Damme oli kinnitatud turvarakmetega, mida pole videos näha, ning tema jalad asetsesid spetsiaalsetel peegli külge ehitatud platvormidel.

«Van Damme jalad polnud peeglite külge kinnitatud,» ütles video režissöör Andreas Nilsson, «kuid me panime ta niimoodi rihmadega kinni, et kui ta kukuks, ei saaks ta surma. Meil polnud mingit tahtmist tappa Brüsseli Musklimeest.»

Video filmiti Hispaanias Madriidist lõuna poole jääval suletud lennuväljal. Enne võtteid harjutas kaskadööritiim trikki kolm päeva. Lõppversioon tuli filmida kõigest 15 minutiga - hommikul kella 8:05 ja 8:20 vahel, mil päike paistis täpselt õige nurga alt.

«Videos näetegi esimest võtet. Kuid ilmselgelt harjutasime selleks pikalt. See oli väga pingeline. Nägin, kuidas karmile kaskadööride koordinaatorile pisar silma tuli, kui me sellega täiuslikult hakkama saime,» kirjeldas Nilsson.

Nilssoni sõnul oli tähtsaim roll veoautojuhtidel. «See, mida nad tegid, oli fantastiline. Ma ei tea, kas olete kunagi üritanud veoautoga tagurdada, kuid see pole just kõige lihtsam asi. Veel raskem on hoida masinat kontrolli all, kui pead teisest sujuvalt eemalduma.»

Autod sõidavad videos tagurpidi, sest nii oli keerulisem. «Arvasime, et see oleks ülim test, kui paneksime autod tagurdama, kui samal ajal seisab keegi nende peeglitel. Me teadsime, et kui keegi üldse suudab seda teha, on selleks Jean-Claude Van Damme,» seletas Vilhelmsson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles