Galerii: Tartu Käopesa lapsi külastas nende suur iidol - Elina Pähklimägi

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Baltimaade juhtiv restoranikett McDonald’s korraldas oma heategevuskampaania McHappy Day raames Käopesa lastele superüllatuse – neid külastas laste lemmikseriaalis «Kättemaksukontor» Häidi Õigepaulust kehastav Elina Pähklimägi.

Näitlejanna tutvus Käopesa lastekodu peremajade ja lastega, kelle toetamiseks McDonald’s oma heategevuskampaania käigus novembrikuus annetusi kogub.

Käopesa lapsed said teada, mis on suurimad erinevused teatris ja telesarjas osatäitmise vahel ning miks teater näitlejale südamelähedasem on. Lapsed olid üllatunud, kui kuulsid, et Elina ja Häidi polegi kuigi sarnased.

Elina sõnul ei ole temas sellist kaklejat nagu Häidis, ning mis lapsi kõige rohkem lõbustas – Elina ei oskagi juuksenõelaga ukselukke lahti muukida ning mootorrattaga sõitmine on tegelikult naisterahvale väga raske pingutus.

SA Tartu Perekodu Käopesa juhataja Sirli Petersoni sõnul valmistas Elina külaskäik lastele tohutu suurt rõõmu. «Positiivseid emotsioone loov meeldejääv elamus on suurim kingitus, mida lastele teha on võimalik – Elina külaskäik näitab, et vahel pole selle tegemiseks vaja enamat, kui valmisolek panustada pisut oma aega ning lastega siiralt ja vahetult suhelda,» tõdes Peterson.

Pühapäeval, 24. novembril toimub Tartu Turu McDonald’s restoranis heategevuslik perepäev McHappy Day, kus Käopesa toetuseks esinevad teiste seas ka lauljatar Laura Põldvere ning mustkunstnik Fred-Erik Johanson.

Kõikides Eesti McDonald’s restoranides toimuva McHappy Day kampaania jooksul kogutud annetuste abil ehitatakse Tartu Käopesa liitpuudega lastele soe ja funktsionaalne pesuruum.

SA Tartu Perekodu Käopesa on erivajadustega laste asenduskodu. Käopesas elab 53 last, kellest noorim on 1,5-aastane ning vanim 23-aastane.

Erivajadusega laste eest kannab hoolt 46-liikmeline töötajaskond, kelle seas on ka füsioterapeut ja lastearst. Lapsed käivad koolis või lasteaias ning võtavad vabal ajal osa huvialaringidest nagu ka nende terved eakaaslased.

Vaata pilte meeleolukast kohtumisest!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles