Galerii: Tallinna Ülikoolis avati rahvusvaheline tudengi- ja lühifilmide festival Sleepwalkers

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pimedate Ööde Filmifestivali alafestival Sleepwalkers tähistab 19.- 23. novembril Tallinna Ülikooli Balti Filmi- ja Meediakoolis oma 14ndat sünnipäeva.

Festival Sleepwalkers on ainus rahvusvaheline lühifilmide festival maailmas, mis toob kokku filmisõbrad, filmitegijad, valdkonna professionaalid ning filmiüliõpilased uneskõndija (ing k. sleepwalkers) tähenduse all eesmärgiga suurendada huvi lühifilmi kui filmiliigi vastu.

Lühifilmi populariseerimine on oluline, kuna piiratud aeg esitab väljakutse visualiseerida idee lühidalt ja konkreetselt. Hästiteostatud lühifilm annab tunnistust filmitegija professionaalsusest. Sleepwalkersi nimetus tugineb ideele, milles lugu kulgeb ühe unenäo ajaühiku pikkuse lühifilmina.

Filmiloojat nimetakse antud kontekstis uneskõndijaks. Festivali ülesanne on tunnustada kord aastas lühifilmiloojaid, kelle nägemus on professionaalseim.

Sleepwalkersi korraldajaks on teist aastat järjest Balti Filmi- ja Meediakool (BFM). Festivali muudab unikaalseks see, et seda korraldab BFMi eestvedamisel kogu Tallinna Ülikool tervikuna, kaasates erinevate erialade üliõpilasi ja õppejõudusid.

Sleepwalkersi oluliseks tunnusmärgiks on koostöö – filmikoolide, -üliõpilaste ja -tööstuse vahel. Festivali vältel muutub Tallinna Ülikool tipptasemel filmielamust pakkuvaks linnakuks, mille keskmes on BFMi Nova õppehoone.

Sleepwalkers toob kokku mitmekesise maailmatasemel valiku tudengi- ja lühifilme. Festivalinädalasse mahuvad lisaks ka töötoad ja erisündmused. Lisaks neljale võistlusprogrammile linastuvad Sleepwalkersil sel aastal ka parimad Kanada ja Euroopa FIlmiakadeemia lühifilmid.

“Inimene on geenius, kui ta magab”, on öelnud režisöör Akira Kurasawa. Usume, et seda öeldes teadis ta, et lühifilm kestab sama kaua kui unenägu.

Kohtumiseni festivalil, uneskõndijad!

Vaata pildigaleriid rahvusvaheline tudengi- ja lühifilmide festivali Sleepwalkers avamisest!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles