Konkurss «Otsime linnapeale mütsi!» jõudis finaalini - Savisaare müts on valmimas, isegi kaks!

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konkurss «Otsime linnapeale mütsi!» jõudis finaalini - Savisaare müts on valmimas, isegi kaks!
Konkurss «Otsime linnapeale mütsi!» jõudis finaalini - Savisaare müts on valmimas, isegi kaks! Foto: Ilona Abdullajeva

10. novembril sai täis aeg, mil tuntud köösner Ilona Abdullajeva kuulutas välja konkursi «Otsime linnapeale mütsi!». Huvi oli teema vastu suur, mõni arvas, et teEME nalja, mõni taas võttis asja liiga tõsiselt.  Rahva tahtel sai müts välja valitud. Enim kogus hääli tavapärasest kõrgem ja soliidsem läkiläki! Just see mis juuresoleval pildil.

Ilona: Kuigi läkiläkid pole just minu lemmikud, kuna neis üldjuhul napib elegantsust, on see mudel siiski päris hea kompromiss soliidsuse,väärikuse ja praktilisuse külje pealt vaadates.

Kohe päev pärast konkurssi lõppu helistas ka Edgar Savisaare üks sekretäridest Katja ja uuris, kas mudel on välja valitud! Ja andis ka linnapea pea ümbermõõdu.

Nuputasin mitu päeva, mida selle mudeliga teha ja jõudsin järeldusele, et teen kaks eri mudelit. Ühe sarnase läkiläki hõberebasest  ja siis veel teiseGI, umbes sama kõrge, ilma kõrvadeta ning naaritsast.

Mõlemasse mütsi integreerin sümboolselt ka Tallinna linna sümboolikat. Las siis lugupeetud linnapea ise valib, kumba peakatet endale soovib. Ilmselt valib siis sellise, mis paremini Toompealt tema suunas levivate pahade mõtete vastu kaitseb (nagu soovitas üks Kesknädala lugeja).

Ja nagu lubatud, saab ka üks meie konkursi kuulutuse jagajatest endale samasuguse mütsi. Selleks õnnelikuks on fortuuna tahtel - Guido Lindmäe!

Palju õnne!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles