USA endise asepresidendi Dick Cheney tütred läksid avalikult riidu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liz Cheney
Liz Cheney Foto: SCANPIX

USAs tekkis skandaal endise asepresidendi Dick Cheney tütarde ümber, kes tülli läksid.

Mary ja Liz Cheney tülist on saanud juba avalik mudamaadlus, mida USA avalikkus pingsalt jälgib, edastab New York Times.

Cheney peredraamasse on kaasatud sotsiaalmeedia, samasooline elukaaslane, valimiskampaania ja kahe lapse erineva maailmavaate vahele lõksu jäänud isa.

Õdede riiu põhiliseks põhjuseks on suhtumine samasooliste abielusse. Mary Cheney on lesbi ja ta abiellus möödunud aastal oma pikaajalise elukaaslase Heather Poega. Heterost Liz Cheneyl algas sel ajal aga tähtis senaatori valimiskampaania.

Kampaania alguses teatas Liz Cheney, et ta ei poolda samasooliste abielusid. Selle peale ta lesbist õde vihastas.

Mary Cheneyle ja Heather Poele oli viimaseks piisaks Liz Cheney esinemine uudistekanali Fox poliitikasaates.

Liz Cheney sõnas saates, et ta on homoabielude vastu ning ta ei kiida oma õe abiellumist samasoolisega heaks. Solvunud Mary Cheney andis õele Facebookis vastulöögi. Õli valas tulle ka Hetaher Poe, kes kritiseeris Facebookis Liz Cheneyt, et see vahetas valimisringkonda, et kandideerida senaatoriks.

Samasooliste abielude teema ei puuduta mitte ainult Cheneyde perekonda, vaid kogu vabariiklaste parteid, mis püüab muutuvas USAs paremini hakkama saada.

Õdede isa, kes oli president George W. Bushi ajal asepresident, Dick Cheney, oli oma aktiivsel poliitiku perioodil märksa vabameelsemate vaadetega kui ta tütar Liz Cheney.

Ta on menukas Barbara Walters juhtusaates öelnud, et pooldab homoabielusid.

Võimalik, et Liz Cheney homoabielude vastasus põhineb sellel, et ta vastaskandidaat senaatoriks kandideerimisel püüab meeldida äärmusvabariiklastele ja Tea Party esindajatele.

Liz Cheney sõprade sõnul on ta Mary Cheneyle vihane selle peale, et õde ja õe abikaasa tõi nende riiu sotsiaalmeedia abil avalikkusesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles