Ilmar Raagi «Kertu» võitis Prantsusmaal publikupreemia

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmar Raagi film «Kertu»
Ilmar Raagi film «Kertu» Foto: Kaader filmist

Prantsusmaal 8.-17. novembrini toimunud Arrasi Rahvusvahelisel Filmifestivalil jagati eile, 17. novembril  auhindu. Ilmar Raagi film «Kertu» pälvis publikuauhinna, millega kaasneb ka 4000 euro suurune toetus flmi levitamiseks Prantsusmaa kinolevis.

Arrasi festival toimus sel aastal 14. korda, enne 2008. aastat kandis festival nimel L'autre Cinéma. Festivali programmi on valitud Euroopa filmid, suurt rõhku pannakse Põhja- ja Ida-Euroopa kinokunsti tutvustamisele. Lisainfot festivali kohta leiab aadressilt arrasfilmfestival.com.

Novembri alguses võitis «Kertu» publikupreemia ka Lübecki Põhjamaade Filmipäevadelt, mis toimusid sellel aastal 55. korda. Lisaks on «Kertu» valitud Poola filmifestivalile Camerimage ning Tbilisi, Tromsø ja Göterborgi rahvusvaheliste filmifestivalide programmidesse. «Kertu» kandideerib ka Tallinna Pimedate Ööde Filmifestivalil Heave(i)n Eesti Filmi auhinnale.

Eestis on 18. novembri seisuga «Kertut»  vaatamas käinud 37 125 inimest, mis teeb «Kertust» hetkel käesoleva aasta vaadatuima eesti filmi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles