Ühtne Eesti Suurkogu maksis 2 238 000 krooni

Heili Sibrits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatri NO99 uue projekti - erakonna Ühtne Eesti suurkogu - esitlus.
Teatri NO99 uue projekti - erakonna Ühtne Eesti suurkogu - esitlus. Foto: Raigo Pajula

Eile avalikustas teater NO99 oma suurlavastuse eelarve.


Saku Suurhallis toimunud lavastuse piletitulud olid 1 095 000 krooni, Eesti Kultuurkapital toetas lavastust 369 000 krooniga ning teater ise panustas lavastuse publikuni toomisesse 774 tuhat krooni.

Turundusele ja kommunikatsioonile kulus teatril kokku 290 tuhat krooni – tunnusgraafika, hümn, reklaamid teles ja printmeedias võtsid 58 tuhat krooni, kampaania välimeedias ehk plakatite trükkimine ja eksponeerimine 97 tuhat krooni, kampaaniale teles kulus 26 tuhat krooni ja trükimeedias 29 tuhat krooni, kavalehed ja märgid suurkogule maksid 35 tuhat krooni, T-särgid 24 tuhat krooni ja muud väiksemateks kuludeks (hümni tiražeerimine, kodulehekülg, teatri fujee kujundus) tuli välja maksta 21 tuhat krooni.

Ühtne Eesti Suurkogu lavastuskuludeolid 930 tuhat krooni – heli- ja valgustehnika rent võttis eelarvest 339 tuhat krooni, videotehnika rent 294 tuhat krooni, lava rent ja dekoratsioonid ning Suurhalli kujundus 198 tuhat krooni ning kostüümid, rekvisiidid ning grimm neelas 99 tuhat krooni.

Suurhalli rent, mille hulgas on ka näiteks turvateenistusele, suurhalli koristamisele, toidlustusele ja kiirabibrigaadile kulunud summad, oli 371 tuhat krooni.

Loomingulisele kollektiivile ja esinejatele (ansambel, puhkpilliorkester, koor, kaskadöörid, tantsutüdrukud) kulus 396 tuhat krooni, administratiivsele ja tehnilisele personalile maksti 76 tuhat krooni ja live-pildi tootmise ning suurkogu salvestamise hinnaks oli 117 tuhat krooni.
Reede õhtul Saku Suurhallis toimunud lavastusele eelnenud pressikonverentsile, noortekogu kogunemisele ning aktsoonidele kulus eelarvest 58 tuhat krooni.

Kui kõik kulud kokku lüüa, siis kulus Ojasoo-Semperi lavastatud suurkogu publiku ette toomiseks 2 miljonit 238 tuhat krooni, täpselt nii suur oli ka lavastuse tulude pool. Seega väidetavalt ei teeninud teater sentigi kasumit.

Eeltoodud summadele lisandub käibemaks ning eelarvesse pole arvestatud N099 kooseisuliste töötajate töötasusid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles