Tormipildid Soomest: Eino rebis Elu24 reporteri Marko Tubli naabermaja katust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Olin just saabunud õhtuselt jalutuskäigult linnast, kui märkasin maja ees seisvat kahte päästeameti autot,» kirjeldas Elu24 reporter Marko Tubli Helsingist toimunut pühapäeval. «Esimene mõte oli, et kas meie majas on midagi juhtunud, kuid nii see siiski ei olnud. Nimelt oli torm rebinud lahti meie naabermaja katuse. Selleks, et vältida suuremaid kahjusid, saabusid päästeameti mehed lahtiseid katusetükke eemaldama.»

Eile hilisõhtul ja öösel räsis orkaan Hilde Norrat, mis jõudis üle Rootsi ka Soome, kus see sai nimeks Eino. Sügistorm on meie põhjanaabrite juures väga töine: kümned tuhanded majapidamised on elektrita ning torm on maha murdnud ohtralt puid. Peaasjalikult on Eino meelevallas Lõuna-, Kesk- ja Lääne-Soome, kus on elektrita kümned tuhandes majapidamised.

Õnneks säästis Eino Helsingi kesklinna piirkonda suurematest kahjudest.

«Peale langenud puuokste, mahakukkunud reklaamide ja remondis olevate majade lahti rebitud kilede muud silma ei jäänud. Inimesed jalutasid hoolimata kõvast tuulest ranna lähistel ning julgemad sõitsid ka jalgratasetega. Lisaks oli tuul rebinud lahti ka mõnede majade katused, millest üks oli minu naabermaja oma,» kirjeldas õhtust olukorda Helsingis Elu24 reporter.

Tormi tipphetked jäidki hommiku ja lõunaajale, mil tuuleiilid ulatasid kohati 25 meetrini sekundis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles