«Ühtse Eesti» suurkogu Saku suurhallis

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rekordiliselt lühikese ajaga 6500 kohta välja müünud poliitetendusele suundusid autod mööda Paldiski maanteed neljas tihedas kolonnis nagu laulupeole.


Kibedas novembriilmas koondusid kultuuri- ja poliitikahuvilised suurhalli ümber. Külalisi lõbustas svingirütme mängides kaitsevärvi riietuses puhkpilliansambel Popsid. Saali suundusid Hagi Šein, Ainar Ruussaar, Liisi Ojamaa, Lauri Liiv, Olav Osolin, Rein Raud, Mikko Fritze, Merle Liivak, Allar Jõks, Kiur Aarma, Tiit Pruuli ja paljud-paljud teised silmapaistvad inimesed.

Pool tundi enne etenduse algust oli saal enam-vähem täis, kes oma kohti veel sisse ei võtnud, sabatasid hiigeljärjekordades karastusjoogilettide taga. Vähemalt poolsada «noortekogu liiget» jagasid lendlehti kandidaatide nimede-piltide ja parteihümni sõnadega.

Mõned NO99 liikmed, keda rahva seas õnnestus märgata, olid rahulikud ja enesekindlad. Küllap õnnestus eilne peaproov hästi. Informeeritud allikate kinnitusel oli Ene-Liis Semper pärast proovi lausa pisaraisse puhkenud - rõõmust, mitte masendusest.

Veerand tundi pärast väljakuulutatud algust on saal viimse kohani täis, kuid meelt lahutada saab ikka vaid videointervjuudega. Agu Uudelepp tsiteeris intervjuus Katuse-Karlssonit, kes ütles: «Kui pauku ei ole ja nalja ei saa, siis mina ei mängi». Sama ootust paistab jagavat ka publik.

Ene-Liis Semper ütles: «Ma olen selle aktsiooni vastukajaga ülimalt rahul. Keegi meie liikmetest ei kuulu ühtegi parteisse, nii et poliitilisi jõude pole mõtet siit otsida. Küll aga on meiega kontakti võtnud mitmed suurärimehed, kes on oma toetust pakkunud. Ja lihtsad inimesed on lubanud, et kui Ühtsest Eestist saab rahvaliikumine, siis nad liituvad meiega. »

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles