Iraani president: bin Laden peidab end Washingtonis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mahmoud Ahmadinejad
Mahmoud Ahmadinejad Foto: SCANPIX

Viimasel ajal on päevavalgele tulnud teooriaid, kus maailma kurikuulsaim terrorist Osama bin Laden end peita võib.

USAs valminud dokumentaalfilmi kohaselt elab bin Laden rahulikku elu Iraanis, kirjutab Huffington Post.

Iraani president Mahmoud Ahmadinejad ütles aga sellel nädalal antud intervjuus, et bin Laden on otse ameeriklaste silme all, ilma et need teda märkaksid.

«Al-Qaeda juht elab tegelikult Washingtonis,» lausus Ahmadinejad.

Iraani president andis intervjuu telekanalile ABC ja teda küsitlenud George Stephanopoulos käsitles teemasid nagu Iraani tuumaarsenal, kolme Iraanis arreteeritud USA turisti saatus ning kas Osama bin Laden peidab end Teheranis.

«Viimane küsimus. Hiljuti valminud dokumentaalfilm väidab, et Osama bin Laden elab Teheranis. See väide põhineb maailmakuulsa pistrikeasjatundja Alan Parrot` ütlusel. Väidetavalt on Parrot`alates 2003. aastast bin Ladeniga mitmel korral kohtunud. Kas Osama bin Laden on Teheranis?» küsis intervjueerija.

Ahmadinejad vastas, et see küsimus on naeruväärne.

«USA läks Afganistani, et tabada bin Laden. Arvan, et USA luure teab väga hästi, kus bin Laden on. Kui nad ei tea, miks nad siis Afganistani tungisid? Kas USA luuret saab usaldada?» küsis Iraani president vastu.

Ahmadinejad jätkas, et tema kõrvu on jõudnud informatsioon bin ladeni Washingtonis olemise kohta.

Stepanopoulost üllatas see vastus.

«Jah, ta on Washingtonis. Põhjus selles, et eelmise presidendi Bushiga olid nad head sõbrad ja kolleegid. Nad ajasid koos isegi naftaäri,» selgitas Ahmadinejad.

Stephanopoulos küsis Ahmadinejadilt veel kord, kas Osama bin Laden on Teheranis, kuid sai jälle diplomaatiliselt korrektse ja huumoriga segatud vastuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles