Taluturg tervitab kevadet

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taluturul kaubeldakse taas värske kaubaga.
Taluturul kaubeldakse taas värske kaubaga. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu südames Steineri aias avab laupäeval kell 10 värava järjekordne taluturg, kuhu vabatahtlikud korraldajad Herdis Elmend ja Kaire Ilus ärgitavad nelja tunni jooksul kauplema-ostma kohalikust heast kraamist hoolijaid.


“Taluturule tulevad Pärnumaalt värske kurgiga kauplejad, samuti piparmündi- ja maasikataimede, suitsuliha ja -kalaga, koduleiva ja pagaritoodete ning eri jahvatusega jahu pakkujad,” loetles Elmend kesknädalaks tehtud pakkumisi.



Turule võib tuua koduseid mahlu ja hoidiseid, mis oma perest üle jäänud ning mille retsepte või valmistamise kogemusi saab huvilistelegi rääkida. Korraldajate sõnutsi tasuks linnainimestel kasutada võimalust ja maatootjatega kohapeal kokku leppida näiteks porgandi või muu köögi- ja aiavilja kasvatamise suhtes. Kartuliseemne pakkujaid aetakse taga tikutulega ja põllurammustki saab kohapeal teada anda, sest linna väikeaiapidajad vajavad sõnnikut maa turgutamiseks.



“Üha hoogustub suundumus, et inimesed võtavad talunikega ise ühendust. Taluturgu korraldades tahame, et inimesed tunnetaksid Pärnumaa mastaape ja maatootjate võimalusi,” märkis Kaire Ilus.



Laupäeva lõunani kestval taluturul on korraldajad tavakohaselt mõelnud kogu pere peale. Vanemad saavad kaupa teha, lapsed väikeloomi uudistada ja juhendaja käe all mänguasju meisterdada ning muusikud lahutavad turuliste meelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles