Motikale ja Eestit avastama

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Motoorienteerumine pole üksnes kiirusenäljas meestele, vaid meeldiv ajaveetmisvõimalus kõikidele. 
Pildil hetk mullustelt võistlustelt.
Motoorienteerumine pole üksnes kiirusenäljas meestele, vaid meeldiv ajaveetmisvõimalus kõikidele. Pildil hetk mullustelt võistlustelt. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Teist aastat stardib maikuus motoorienteerumise karikasari Streetmoto, mille kuus osavõistlust viivad võistlejad Eestimaa eri paigusse.


Etapi käigus tuleb mootorrattureil etteantud aja jooksul kaardi järgi leida hulk kontrollpunkte, milleks on osavõistluse toimumispiirkonna vaatamisväärsused või selle rajooni muidu muhedad paigad.

Motoorienteerumise eesmärk on mootorratturluse propageerimine ning paikkondade arengu ja ajaloopärandi, kultuuri ja traditsioonide väärtustamine, huvitavate ja ilusate paikade teadvustamine.

Tänavuse karikasarja esimene etapp „Kõrtsitee" sõideti 8. mail Pärnumaal, 28.-30. maini on karikasarjas osalejad Virumaal otsimas „Idasõõri" kontrollpunkte.

Suve hakul, 3. ja 4. juulil toimub võistluste Võrumaa etapp „Poodi mano sõit", 7. ja 8. augustil on „Harju ära" Harjumaal, 10.-12. septembril orienteerutakse Kesk-Eestis.

Lõpetab selleaastase karikasarja 2. ja 3. oktoobril Virumaal peetav „Tarvajaht".

Streetmoto korraldajad on sarja kohta kirjutanud: „Ekslikult arvatakse, et tegemist taaskord võistlusspordiga, mis nõuab kalleid litsentse, spetsiaalselt kohandatud võistlusratast, erilisi võimeid, mõeldud ainult kiirusenäljas meestele ... Tegelikkuses on asi hulga lihtsam! Parim seletus sellele sündmusele on meeldiv ja elamusi pakkuv ajaveetmine ühiste huvidega inimeste keskel - seda soost ja rahvusest hoolimata."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles