Brainstorm “Years and Seconds”

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brainstorm “Years and Seconds”.
Brainstorm “Years and Seconds”. Foto: Plaadi esikaas

Eestlased tunnevad Brainstormi tänu kunagisele õnnestunud esinemisele Eurovisioonil. Laul "My Star" süvendas kaunihäälse Renars Kaupersi hääle meie kõrvu ja järgnevatel aastatel käisid Brainstormarid ühtepuhku Eestis, Pärnuski mitut puhku esinemas.


Läti Vabariigi muusikaline suursaadik Brainstorm on kodumaal ülimalt populaarne Prata Vetra nime all. Läinudsuvisel suurepärasel festivalil Positivus oli Prata Vetra esimese õhtu peaesineja ning nende lätikeelne popp kõlas kaua ja mastaapselt üle Salacgriva.

Brainstormi vastne kauamängiv "Years and Seconds" päris popp-plaat pole ja kaunidust nagu "My Star" või "Maybe" ei leia. Kaupers peamiselt hõiskab, peaaegu karjub suhteliselt pealetükkivalt. Sama on muusikaga. See on pealetükkiv, igas laulus on kõike liiga palju. Nagu mingi läti Pink Floyd või Yes või isegi Jethro Tull või midagi taolist.

Esimesel läbikuulamisel oli "Years and Seconds" häiriv ja tüütu ja teisel kuulamisel mulje ei paranenud. Eks vist härrad tegid seda, mis neile õige tundus. Kodumaal end tõestada pole vaja ja mujal maailmas jäävad tipud neile kättesaamatuks. Panevad siis sügavat nii muusikas kui sõnades ja keerutavad mingit kontseptsiooni ja puha ja nõnda edasi või midagi taolist. Mulle ei meeldinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles