Clazzi majajuht Ave Oja: muusikutele on esinemistasud maksmata jätnud Janno Sooääre firma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul lahvatas skandaal, kui Eesti muusikud tegid Tallinna vanalinna  populaarsele meelelahutuskohale Clazz petitsiooni, mille sisuks nõue muusikute honoraride maksmise tähtaegadest kinnipidamine.

Petitsioonis oli mainitud, et sellele on alla kirjutanud muusikud, kes kannavad hoolt kvaliteetse muusikaprogrammi eest soojalt armastatud restoranis Clazz.

Petitsioonile allakirjutanud muusikud soovisid, et restoran Clazz muudaks honoraride maksimise süsteemi järgmiselt:

Meie kõigi panus Clazzi maine ja käibe tõstmisel on olnud suur ning me kõik väga naudime neid õhtuid, kui on võimalik Clazzi laval esineda. Paraku oleme me kõik väga nördinud, sest honoraride maksmise tähtaegadest ei peeta kunagi kinni, tasumisega viivitatakse kuude kaupa ning muusikute korduvad pärimised tasu osas jäävad hüüdja hääleks kõrbes.

Muusikutele tekitatud probleemid, mis on tingitud õigeaegselt tasumata arvetest, on viinud meid otsuseni. Mitte keegi meist ei ole nõus minema Clazzi lavale ega kokku leppima ühtegi uut esinemist enne, kui Clazzi juhtkond on nõustunud järgneva osas:

Juhtunut kommenteerib Clazzi majajuht Ave Oja:

Clazz ei sõlmi esinejatega otse lepinguid, vaid ostab meelelahutusprogrammi koostamise teenust (mis sisaldab muu hulgas ka kokkuleppeid artistidega, tasustamist ja arveldamist) teenusepakkuja Janno Sooääre firmalt Emerald City OÜ. Teisisõnu lepivad artistid esinemistingimustes kokku programmi koostajaga.

Clazz on omalt poolt maksnud Janno Sooääre ettevõttele kõik arved vastavalt lepingule ning on heas usus arvestanud sellega, et Janno Sooäär ja tema juhitud ettevõte täidab oma kohustusi palgatud artistide ees vastavalt kokkulepetele esinejatega.

Tegemist on kahetsusväärse juhtumiga. Hindame kõrgelt Clazzis esinevate muusikute panust meie klubi edusse ning vabandame siiralt tekkinud olukorra pärast.

Oleme probleemist teadlikud ning teeme kõik endast sõltuva, et artistid saaksid oma tasud kiiremas korras kätte ning meie koostöö nendega ei katkeks. Palume kõiki muusikuid, kellele Emerald City OÜ on maksmata jätnud, saata meile vastav informatsioon, et saaksime toimuvast täpsema ülevaate. Ootame informatsiooni aadressile ave@clazz.ee.

Kinnitame, et lõpetame koostöö Emerald City’ga usalduse kaotuse tõttu ning tegeleme aktiivselt uue programmijuhi otsimisega.

Clazzi meelelahutusprogramm jätkub tavapäraselt ning külastajatel ei ole põhjust muretseda. 1. detsembrist teeb Clazz koostööd uue usaldusväärse meelelahutusprogrammi teenuse osutajaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles