Teatrikohvikus kudrutab Ajavares

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajavares.
Ajavares. Foto: Endla jazzklubi

Reedel, 7. mail kell 21.30 esineb Pärnu Teatrikohvikus peavarju leidnud Endla jazzklubis ansambel Ajavares.


Peagi viieseks saav ansambel sündis 2006. aastal, mil tulid kokku muusikud, kel oli soov laulda eesti keeles ja esitada valdavalt omi lugusid.

Ajavarese muusika on segu paljudest stiilidest (jazz, folk, pop, rokk jne), nii et ansambli tegutsemisaastate jooksul on loodud helikeel, mis on omane just neile, helikeel, mis muudab tervikuks kõik Ajavarese lood, nii erinevad, kui nad ka esmakuuldes poleks.

Ajavaresel on ilmunud kaks plaati: „Armastuslaul rändlinnule" (2007) ja "Ulmama" (2009). Ansambel on kontserte andnud Rumeenias ja Šveitsis, kus Ajavaresel oli vaatamata keelebarjäärile suur menu.

Eesti klubides ja kontserdisaalides on Ajavarese publik inimesed, kellele meeldib lihtsalt hea muusika ja ilus eesti keel, sest tekstidel on ansambli loomingus väga suur
roll.

Peale koosmusitseerimise on Liina Saar (laul, väikekannel), Mingo Rajandi (kontrabass, basskitarr), Danel Aljo (saksofonid), Teet Raik (trompet, flüügelhorn), Paul Daniel (kitarrid, bändžo), Ahto Abner (trummid) omavahel head sõbrad, õppides läbi raskuste koos maailma vaatama ja sellest sarnaselt aru saama ja soovides teha oma asja nii, et see neile endale meeldiks.

„Kui meie muusika veel kellelegi rõõmu toob, on meie eesmärk täidetud," on muusikud lausunud.

Endla jazzklubi prii sissepääsuga kontserdil kuuleb lugusid Ajavarese kahelt plaadilt, samuti laule, mis plaatidele pole jõudnud, ja kindlasti veel midagi täiesti uut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles