Homme jookseb 1300 last Raeküla männikus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu startis Pärnus heategevuslikul jooksul ligi 1000 õpilast.
Mullu startis Pärnus heategevuslikul jooksul ligi 1000 õpilast. Foto: Ants Liigus

Homme keskpäeval Eesti 18 linnas algaval heategevuslikul teatejooksul annavad noored oma panuse õnnetuse läbi liikumisvõime kaotanud laste raviks.


Jooksu eestvedaja Erik Pallase sõnul on tänavune teatejooks eriline, tähistades juba viiendat toimumisaastat.



“On tõeliselt rõõmustav näha, kuidas igal aastal on meie heategevuseesmärkidega liitunud tuhandeid noori,” ütles Pallas. “Teatejooksust on saanud Eesti suurim laste ja noorte spordiüritus. Kui esimesest teatejooksust 2006. aastal võttis kahes linnas osa 500 last, siis viie aastaga on jooks kasvanud üleriigiliseks heategevusürituseks ja tänavu ootame osalema rekordiliselt 8000 last.”



Iga jooksja läbib veerand kilomeetrit


Pärnumaa õpilaste heategevusjooks toimub Raekülas Saare bussipeatuse juures. Kell 12 stardivad viiendate klasside kaheksaliikmelised võistkonnad distantsile, seejärel jooksevad kuuendate, seitsmendate, kaheksandate ja üheksandate klasside tüdrukud ja poisid. Jooksu korraldaja Vahur Mäe rääkis Pärnu Postimehele, et iga vahetus läbib 250 meetrit.



“Aega ei võeta ja võitjaid ei selgitata,” kõneles Mäe. “Jooksu eemärk on koguda raha Haapsalu neuroloogilisele rehabilitatsioonikeskusele (HNRK).



Enne starti antakse igale jooksjale särk, millel on telefoninumber 900 7777. Sellel numbril helistaja annetab 35 krooni õilsa ürituse heaks.”



Peale Elioni heategevustelefonile helistamise saab teha ülekandeid SEB pangas asuvale rehabilitatsioonikeskuse kontole 10220055979011. Annetuste eest soovib HNRK rajada ainulaadse mängupargi, kus ratastooli kasutavad lapsed saavad muretult mängida ja lihtsamaid tervisespordialasid harrastada.



Rekordarv osavõtjaid


Mäe sõnade kohaselt oodatakse homme Raekülas starti üle 1300 noore.



“Kokku jookseb sel aastal Pärnus 136 tiimi, mullu oli see number kolmandiku võrra väiksem” ütles Mäe.



“Vanalinna põhikool on jooksule registreerinud 24 ja Rääma kool 12 võistkonda. Maakonnast on kõige aktiivsem osaleja Paikuse põhikool üheksa tiimiga,” lisas Mäe.



Jooksu korraldajad paluvad võistkondadel parkida sõiduautod ja bussid Raeküla suusaraja parklasse.



“Kahel eelmisel aastal jooksime Vallikääru aasal ja seal polnud sõidukite parkimisega probleeme, kuid elava liiklusega Riia maanteel ei või me liiklust häirida,” rõhutas Mäe. “Arvan, et parkimiskohast stardipaika pool kilomeetrit jalutada pole kellelegi liiast.”



Peale Pärnu toimuvad heategevusjooksud homme Tallinnas, Tartus, Haapsalus, Jõgeval, Kohtla-Järvel, Kuressaares, Kärdlas, Narvas, Otepääl, Paides, Rakveres, Raplas, Sillamäel, Toilas, Viljandis, Valgas ja Võrus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles