Laste käsitöö pakatab fantaasiarohkusest

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinna põhikoolis õppivad tütarlapsed uudistavad vanadest ajalehtedest valmistatud jakki.
Vanalinna põhikoolis õppivad tütarlapsed uudistavad vanadest ajalehtedest valmistatud jakki. Foto: Urmas Luik

Pärnus Punase torni galeriis on viimaseid päevi avatud Pärnu põhikoolide õpilaste käsitöökonkursi näitus, tänavu inspireeris noori looma teema “Leht”.


Näituse eestvedaja, Pärnu käsitöö ja kodunduse õpetajate ametiühenduse juhataja Elje Lõhmuse jutu järgi osalesid tänavu konkursil lapsed Pärnu ühisgümnaasiumist, Sütevaka humanitaargümnaasiumist, Vanalinna ja Kuninga tänava põhikoolist ning Pärnu toimetulekukoolist.



Viimasena nimetatute panust tõstis Lõhmus eraldi esile ja tunnustas juhendajat, kelle käe all meisterdasid noored kaltsudest vaipu ja kaltsukotte, mille eest neid tunnustati kollektiivse eriauhinnaga.



Kokku laekus natuke alla 100 töö, mis on inspireeritud teemast “Leht”. Ehkki konkursil osalejate hulk on mullusest kasinam, kiitis Lõhmus laste loomingulisust ja fantaasialendu.



Lapsed meisterdasid eri tehnikas patju, värvilistest rõngastest seinapilte, järjehoidjaid, pajakindaid, masintikandiga särke ja palju muud põnevat. Selle kõrval kasutati traditsioonilisi käsitöötehnikaid, nagu kudumine, heegeldamine ja õmblemine, sekka siidimaali ja viltimistki. Kõike kaunistamas mõni leht või lehemotiiv.



Üks eripärasemaid töid on Kuninga tänava põhikooli õpilase Elemai Vahuri vanadest ajalehtedest loodud jakk ehk “Aegunud uudised”.



Aastatepikkuse ajalooga õpilastööde konkursil jagati auhindugi, sest Lõhmuse sõnutsi ei leidu last, kellele ei meeldiks tunnustatud saada. Kahes vanuseastmes valiti välja kolm paremat.



5.-6. klassi arvestuses nimetati esikoha vääriliseks Amanda Poopuu (ühisgümnaasium) siidimaali tehnikas sall, teiseks Marleen Metsaoru (Vanalinna põhikool) meisterdatud padi ja kolmanda koha pälvis Kuninga tänava põhikooli kollektiivne töö “Sügislehed”. Eraldi märgiti ära Kuninga tänava põhikooli õpilase Dennis Takki ajalehtedest päikeseratas.



7-8. klassi õpilastest napsas esikoha Getter Tiivits (ühisgümnaasium) patjadele tehtud lapimaalidega, teiseks tuli Liisa Tammsaar (Sütevaka humanitaargümnaasium) omanäolise käsitöökarbiga ja kolmandaks Eva Lauk (Kuninga tänava põhikool) pluusiga “Lehepärl”.



Õpilastööde näitus jääb Punase torni galeriis avatuks laupäeva pärastlõunani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles