Pärnus avatakse hansahooaeg

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punane torn.
Punane torn. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Laupäeval, 15. mail korraldab Pärnu Punane torn hansapäeva, mille käigus avatakse hansahooaeg ja toimuvad keskaegsed üritused.


Punase torni hansapäev algab 15. mail kell 11 keskraamatukogu ees, kus Pärnu linnapea Toomas Kivimägi heiskab hansalipu ja avab hansahooaja.

"Edasi toimub pidulik rongkäik Punase torni juurde," rääkis üritust korraldav Jüri Soo Punasest tornist. "Rongkäigus osalevad Maarja-Magdaleena gildi liikmed ja külalised Viljandi Bonifatiuse gildist ning Tartu Antoniuse gildist."

Pärast rongkäiku algavad Punase torni juures hansarõivaste ja -jalanõude valmistamise õpitoad. Hommiku tänaval on lava, kus antakse linnarahvale ülevaade Pärnu rahvusvahelistel hansapäevadel toimuvast, avatud on hansaturg ja õpitoad lastele.

Kell 12.30 ja 14 toimuvad moedemonstratsioonid, rahvatantsurühm Tuurit-Tuuriti näitab keskaja tantse ja muusikat teeb Olavi Kõrre.

Kell 15 saab alguse keskajarännak giididega Pärnu vanalinna.

Hansa päeva lõpetab kell 19 Pärnu kontserdimaja suures saalis toimuv hooaja lõppkontsert, kus esinevad Bremeni Filharmoonikud ja Eesti Rahvusmeeskoor.

15. maist 6. juunini on Punase torni galeriis avatud keskaegsete rõivaste näitus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles