Ott Leplandi ema juhtis autot padujoobes

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Superstaar Ott Lepland koos emaga
Superstaar Ott Lepland koos emaga Foto: Karli Saul

Möödunud aasta alguses tabasid  valvsad kodanikud Tallinna lähedal Jüri alevikus autoroolist joobunud naise, kes tegi avarii ning põgenes seejärel sündmuskohalt. Tegu oli superstaarist Ott Leplandi ema Külli Leplandiga, kes töötas toona laste lauluõpetajana.    

Sündmuse pealtnägija: See naisterahvas oli purjus, sõitis autoga, üritas põgeneda ja hiljem saadi ta ühe maja eest kätte.

Taksojuht Paul saabus 15. jaanuaril 2009 kella üheksa paiku õhtul kliendiga Jüri alevikku Tiigi tänavale. Maja number seitsme juurde sõitis samal ajal aga tumehall Nissan Primera, mille roolis istus laste muusikaõpetaja ametit pidav Ott Leplandi ema Külli Lepland. 

Millegipärast ei tahtnud naine taksost õigelt poolt mööduda, vajutas hoopis gaasi ja sõitis üle äärekivide haljasalale ja möödus taksost vasakult poolt. Möödasõidul rammis ta ka taksot, sõites sellel külje maha. 

Taksojuht Paul: Me lihtsalt ei suutnud teineteisest mööda sõita ning kahjuks oli see naisterahvas selles süüdi.

Ott Leplandi ema, Külli Lepland teemat kommenteerida ei soovinud. 

Pärast avariid ei jäänud Külli Lepland seisma, vaid hoopis põgenes sündmuskohalt. Tunnistajate sõnul oleks ta äärepealt otsa sõitnud ka teistele tee äärde paigutatud autodele. 

Üks kohalik elanik rebis seejärel Nissani kaassõitjapoolse ukse lahti, hüppas autosse ja tõmbas süütevõtme lukust välja. Noormehe sõnul hakkas naine seejärel teda paluma, et too teda minna laseks, lubades selle eest maksta talle 25 000 krooni. 

Pealtnägija: Naine üritas jooksu panna, aga ta saadi kätte ja toimetati politseiautosse. Politsei tuvastas, et Külli Lepland oli raskes joobes.

 Alkomeetriga tema joovet mõõtes tuvastati 2,9 promilli!

Alkoholijoobe raskusastmed:

alkoholi tarvitamise tunnused – alkoholisisaldus ühes liitris väljahingatavas õhus 0,10–0,24 mg või 0,20–0,49 promilli veres; kehaliste või psüühiliste funktsioonide ja
reaktsioonide häirumine või muutumine ei ole sedastatav

kerge alkoholijoove – alkoholisisaldus ühes liitris väljahingatavas õhus 0,1–0,75 mg või 0,20–1,50 promilli veres ja kehaliste või psüühiliste funktsioonide ja reaktsioonide häirumine või muutumine on sedastatav

keskmine alkoholijoove – alkoholisisaldus ühes liitris väljahingatavas õhus 0,76–1,25 mg või 1,51–2,5 promilli veres

raske alkoholijoove – alkoholisisaldus ühes liitris väljahingatavas õhus rohkem kui 1,25 mg või rohkem kui 2,5 promilli veres.

Joobes autojuhtide osalusel toimub Eestis ligikaudu üks viiendik inimkannatanutega
liiklusõnnetustest; niisugustes õnnetustes hukkub enam kui neljandik liikluses hukkunutest.

Liikluses hukkunute arv ületab Eestis tuntavalt Põhjamaade taset ning ligikaudu kolmandiku võrra ka Euroopa Liidu keskmist taset.

Vaata videolõiku toimunust!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles