Väike virgutus: sel nädalal võimle Tomi Rahula saatel!

Elu24
, virgutusosakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2008. aasta novembris taaselustas Vikerraadio virgutusvõimlemise, mis on eetris igal tööpäeval kell 11.05. Treenerid on Martin Kõrv, Rainer Rebane, Ülle Ptšelovodova, Gea Simson ja Kairi Kruusement.
2008. aasta novembris taaselustas Vikerraadio virgutusvõimlemise, mis on eetris igal tööpäeval kell 11.05. Treenerid on Martin Kõrv, Rainer Rebane, Ülle Ptšelovodova, Gea Simson ja Kairi Kruusement. Foto: Vikerraadio

Vikerraadio virgutusvõimlemise klaverisaatjaks on sel nädalal muusik Tomi Rahula.

«Tomiga oli väga lõbus. Ta tuli vana raadiomaja esimesse stuudiosse puhta lehena nii, et polnud ühtki virgutusvõimlemise salvestust kõrvalt näinud. Meie treener Martin Kõrv näitas harjutused ette ja Tomi improviseeris klaveril,» pajatas saatejuht Meelis Süld

«Eelmised salvestused oleme teinud kas CD muusikaga või siis legendaarse klaverisaatja Viive Ernesaksaga. Klaveriga on alati lõbusam, spontaansem, nostalgilisem.»

Paljud inimesed teie arvates võimlevad koos Vikerraadioga?

Ega me täpselt ei tea, kui paljud inimesed võimlemist kontorites kaasa teevad, aga julgustavaid kirju ning kommentaare ikka saame.

No näiteks meie kodukal kirjutas keegi Liisu: «Virgutusvõimlemine on hästi tore! Kui tohib paluda, siis võiks mõnel järgmisel hommikul nimelisellt ergutada minu toredaid kolleege Piiat, Kristat ja Eha.»

Kui pikk on virgutusvõimlemise traditsioon raadios?

Raadio hommikvõimlemise traditsioon ulatub aastasse 1934, mil võimlemispedagoog Ernst Idla ja tema klaverisaatjast abikaasa Leida Idla juhendasid hommikuti otse-eetris pooletunniseid treeninguid.

Nõukogude ajal sai tootmisvõimlemisest lausa kohustus, mille täitmist kontrollisid tervishoiuministeerium ning ametiühingute nõukogu.

Sel perioodil kõlas võimlemine raadios koguni kahel korral päevas - hommikvõimlemine kell 6.45 pärast Moskva uudiseid ning virgutusvõimlemine kell 11.05.

Aastatel 1946-1988 juhendasid kuulajaid võimlemismetoodik Leelo Röömel ja Dagmar Normet, klaverisaatjad olid Viive Ernesaks, Sanda Kanter, Gennadi Podelski jt. Repertuaari kuulusid palad pioneeride marsist ja viini valsist kuni tuntud lorilauludeni.
 
2008. aasta novembris taaselustas Vikerraadio virgutusvõimlemise, mis on eetris igal tööpäeval kell 11.05. Treenerid on Martin Kõrv, Rainer Rebane, Ülle Ptšelovodova, Gea Simson ja Kairi Kruusement.
 
Juhendavad pildid võimlemiseks leiab «Huvitaja» koduleheküljelt www.vikerraadio.ee/huvitaja 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles