Hallid moehiired, värisege! 2013 sügistalve põhitrend on karusnahk!

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Noore karusnahadisainer Ilona Abdullajeva sõnul on selle talve põhitrendiks ehtne karusnahk.

Kuigi lumi on veel Eestist umbes 200 km kaugusel, olles hetkel oma vaibaga katnud maa Soomes, Mikkelist põhjapool, on paljud Eesti naised juba avastamas, et tahaks omale midagi sooja ja karusnahkset, pajatab Abdullajeva oma blogi veergudel.  

Kusjuures mitte ainult eesti naised, sest viimasel reedel astus Tallinna Karusnaha Meistrite ateljeest läbi ka soomlanna, kes lausa kiljus vaimustusest, kui kuulis, tal on võimalik omale soetada mantel metslooma karusnahast, et sõbrannad teda farmiloomade kandmise pärast Soomes risti ei lööks!

Talle meeldis kõige rohkem roheliseks värvitud kährik, mida Eestis kutsutakse hellitavalt ka pesukaruks ja Soomes supikoiraksi.

Rahvusvahelisest tipp-moedisaineritest tervelt 70% näitas oma 2013 sügistalve moeloomes vähemasti ühte karusnahkset eset, paljudel, nagu Marc Jacobs, oli neid välja pakkuda suisa kümmekond. Nahk ja karusnahk on 2013 -2014 moemaaillma vaieldamatud taasüllatajad!

Mitmed uuringud kinnitavad, et karusnaha tolereerijate hulk on viimasel aastal läänes kasvanud  4-5% võrra. Olulisem on aga ehk see, et läänemaailmas on neid, kes karusnahku kanda julgevad üle 50%, vastaseid 30-40% vahel.  Venemaal seevastu, siit mõnisada km itta, pole karusnahk kunagi oma populaarsuselt alla 90% langenudki!

Mis siis on karusnaha moetrendid sel hooajal?

Kui võtta kirjud arengud ja sajad põnevad kollektsioonid kokku kolme märksõnaga, siis oleks need  värvikirev eri nahkade kombineerimine, kraede ja poolvestide revolutsioon ja pikavarukalised kindad.

Karusnaha värvidest

Moes on erinevate karusnahkade kombineerimine triibulisteks ja laigulisteks kasukateks, poolmantliteks ja vestideks. Kuigi ei saa väita, et ühevärviline alati elegantne naarits poleks moes, on rõhk pigem värvilisusel ja julgel eneseväljendusel.

Sellesama trendi juurde kuulub arusaam, et niisama nahkasid kokku õmmelda enam ei sobi: moes on erinevad mustrid, mis saavutatakse karusnaha erinevateks kujunditeks lõikamise ja nahatükkidega kokkuõmblemise teel. Kuubikud, pikiribad, kuusepuud, jms on pigem kohustuslik viis karusnaha kandmiseks.

Vaata galeriid selle hooaja trendikamatest karusnahatoodetest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles