USA «metsamees» peab kohtu käsul ühiskonda tagasi tulema

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA kohus mõistis 27 aastat metsas üksinda elanud mehe süüdi sissemurdmises ja varguses ning ta peab minema psühholoogilisele nõustamisele, mis aitab tal ühiskonda tagasi pöörduda.

Kohtunik Nancy Mills andis 47-aastasele Christopher Knightile korralduse, et ta peab igal nädalal kohtule teada andma oma asukoha, töö, õpingute ja muu tegevuse kohta, edastab Yahoo News.

Samas peab ta regulaarselt osalema teraapiasessioonidel, mille abil tal aidatakse uuesti tavaühiskonda sulanduda.

«Tegemist on isikuga, kes ei ole 27 aastat just paljude inimestega suhelnud. Tegemist on unikaalse juhtumiga ning väga ebatavalise isikuga,» nentis kohtunik.

Knighti sõnul läks ta metsa elama 1986. aastal pärast seda, kui kuulis Ukraina Tšornobõli tuumakatastroofist. Mehe sõnul eraldus ta meelega ühiskonnast. 

Ta käsi metsa lähedal olnud alevikes, külades ja linnades vargil, et süüa saada.

Kohus mõistis ta eile 13 vargusjuhtumis süüdi.

Politsei arreteeris Kinighti selle aasta aprillis, kui ta tabati toitu ja tarbekaupu varastamast.

Mees elas Maine´i osariigi pealinnast Augustast umbes 40 kilomeetri kaugusel North Pondi metsaalal.

Asjatundjate sõnul ei ole metsas elanud Knight kaaskodanikele ohtlik.

 «Ta varastas süüa, mitte väärisasju. Samuti ei rünnanud ta kedagi. Just need on põhjused, miks talle mitte vanglakaristust määrata, vaid ta nõustamisele saata,» sõnas kohtunik.

Knighti juhtumit on peetud romantiliseks, kuid politsei sõnul võis mees varastada ellujäämiseks vajalikke asju 1000 korral.

Knightil oli ta laagris suur telk, magamiskotid, matkapliit ja muu telkimiseks vajalik. Ta elas lähimal külale üsna lähedal, kuid selle elanikud ei teadnud temast mitte midagi aastaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles