Kus asub Atlantiumi riik?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Atlantiumi valitseja George II oma maad näitamas
Atlantiumi valitseja George II oma maad näitamas Foto: SCANPIX

Austraalias New South Walesis asuv Atlantium on mikrovaldus, mis seda valitseva keisri George II sõnul on iseseisev riik.

Atlantiumi pindala on 73 hektarit ning valitseja palee 30 ruutmeetri suurune majake künkal, mida George II kutsub Capital Hilliks, kirjutab Huffington Post.

Igal hommikul oma riigikese lippu masti tõstest hüüab keiser: «Vaadake tulevikku».

Atlantium on maailmas üks paljudest mikroriikidest. Osa neist riikidest on asutatud naljaviluks, teiste asutamisel on aga tõsi taga.  Viimased põhjendavad riigi asutamist sellega, et nad ei ta olla oma sünniriigi, mis tavaliselt on suurriik, lükata-tõmmata.

«Alati saab asju ajada nii nagu ise tahad ja sõltumatult. Selles ongi asja ilu ja võlu, kuid vahel ka valu,» arvavad mikroriikide valitsejad.

Mikroriigid on näiteks veel:

Dubeldeka vürstkond, mis asub 134 aasta vanuses Braemer Lodge`i hotellis Austraalias Mittagongis. Selle valitseja on 76-aastane vürst Vasudeo Khandekar.

Wy krahvkond, mis asub 75-ruutkilomeetrisel maa-alal Austraalias Sydneyst põhja pool. Seda valitsevad printsess Susan ja prints Paul.

Sealand on Teise maailmasõja aegne õhutõrjebaas Suurbritannia rannikul, kuid selle omanikud peavad ala mikroriigiks.

Molossia on 2,6 hektari suurune ala USAs Nevada osariigis Renos. Seda valitseb president Kevin Baugh.

Atlantiumi kodulehte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles