Süüriasse sõdima läinud neidude isa palkas Breiviki advokaadi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Geir Lippestad
Geir Lippestad Foto: SCANPIX

Süüriasse sõdima läinud kahe Norra kodakondsusega neiu isa palkas nende koju toomiseks massimõrvarit Anders Behring Breivikit kohtus kaitsnud advokaadi Geir Lippestadi.

Lippestad võttis ühendust Norra politsei ja välisministeeriumiga, aitamaks isa, kes nüüdseks on juba Türgi-Süüria piiril, edastab The Local.

Isa sõnul loodab ta tütred leida ning koju Norrasse tagasi tuua.

«Kaks noort naist on sõjapiirkonnas. Mees ise on samuti ohupiirkonnas. Ta ei ole seni abi saanud Norra politseilt ega välisministeeriumilt,» lausus Lippestad.

Lippestad lisas, et ta senine kontakt Norra politseiga on positiivne. Täna jätkab ta suhtlemist välisministeeriumiga.

«Oleks väga kurb, kui Norra võimud ei suhtuks sellesse olukorda väga tõsiselt. Veel kurvem oleks, kui me leiaksime need neiud eest kas vigastatute või mis veelgi halvem, surnutena,» nentis advokaat.

Kaks Norra kodakondsusega moslemitüdrukut saatsid oma isale e-kirja, milles nad teatasid, et on suundunud Süüriasse sõdima ja seda mässulise Süüria Vaba Armee ridades.

Möödunud nädalal helistas vanem tütar isale ja teatas, et tema ja õega on kõik korras. Isa sõnul võivad ta tütred olla veel Türgis Hatay provintsis, kust nad püüavad pääseda üle piiri Süüriasse.Kindlad andmed aga tal selle kohta puuduvad.

Süürias on kodusõda kestnud rohkem kui kaks aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles