TFW: Esimese päeva kollektsioonide ülevaade ja kokkuvõte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile, 24. oktoobril sai mastaapseim moesündmus Tallinn Fashion Week Salme Kultuurikeskuses suure ja moest nõretava avapaugu.

Ketlin Bachmann võlus lavale haldjate defilee, lummavad ja ebamaised uduloorid ja öise metsa siluetid. Ketlin kombineeris endale omase, erakordselt tundliku teatraalsusega õhulisi plisseerkaunistusi ja robustseid metall-lukke, paeltest kleite, üliefektseid naharibasid ja voogavat siidi. Kogenud moemeistrile omast terviklikkust oli tunda modelli-, meigi- ja muusikavalikust viimase pistereani töömahukas disainis. Nagu Jääääre lugu: «udust tulevad vastu vetel kõndides kadunud varjud…» Pisarateni liigutav, kaunis moeelamus.

Aldo Järvsoo punased kuningannad panid moepäevale väärika punkti. Tanel Veenre film lõi väheste vahenditega võimsad emotsioonid. Kes oleks tänapäeva tõmblevas ja ülepakutud maailmas uskunud, et seisev figuur ja üksainus pilk võib olla selline jõud? Imekaunite proportsioonidega sihvakad siluetid ja pikad slepid, kroonlehtedena voogavad varrukad, Aldo signatuurtehnikas ribamustrid ja oskuslikult timmitud erinevad punase varjundid lõid kokku rahuliku ja maagilise moeõukonna.

Külalised Peterburist andsid kohalikule moe-elule vürtsi hoopis teistmoodi stiiliga.

Lilia Kisselenko must-tumesinine, raskepärane ja romantiliselt sünge kollektsioon mõjus küllalt põhjamaiselt. Rõhutatult kehakuju mitte rõhutavad siluetid, ajaloo stilisatsioonid, maskuliinsed detailid ja dramaatilised peakatted. Olgugi kaasaja minimalismist kantud, oli mulje omamoodi tšehhovlik.

Leonid Alexeev oma kosmiliste kaunistuse ja tehniliste materjalidega kuulub kahtlemata moeufode hulka. Kohatisest dekoorirohkusest hoolimata valitses temagi puhul lihtsus ja puhas vorm. Kollane värviplahvatus, suured suletordid ja lambivarjukübarad lisasid mängulist ekstravagantsi.

Diana Denissova positiiv-negatiiv kangakombinatsioonid ja kaharad printsessikleidid jätkasid talle omases ülimalt naiselikus laadis. Disainipiruette jätkus ette ja taha, kaelusesse ja seelikuosasse. Valge daami hele luksus on teema, mis autorile hästi sobib. Dalmaatsiakoeralikest täpimustritest sündis mitmeid ilusaid mantleid ja koketseid kokteilikleite.

Marin Sild oma meestekollektsiooniga andis Tallinna moenädalale särtsaka avalöögi. Ürgne ja edev, hoogsalt eklektiline tervik. Lavale marssis tohutu rügement indiaanihõngulises stilistikas karismaatilisi mehi. Mitu põnevat pintsakut ja ägedalt ülbet püksipaari jäid kohe kummitama. Kombinesioonid ja kleit mõjusid samuti nii loomulikult, nagu kaasaja mehed muud kandma ei peakski. Ilmselgelt on moetaevasse tõusnud uus särav kuju ja jääb vaid pöialt hoida, et tal jätkuks jaksu seal lammutada!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles