Kim Jong-un sai Malaisia ülikooli audoktoriks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un
Kim Jong-un Foto: SCANPIX

Malaisia HELP ülikool andis Põhja-Korea diktaatorile Kim Jong-unile audoktori tiitli ning sai selle tõttu kriitika osaliseks.

Kim sai majandusdoktoriks ning Põhja-Korea viletsat majandusolukorda arvesse võttes on see lausa kurioosne, edastab Huffington Post.

Doktori tseremoonia toimus Kuala Lumpuris asuvas Põhja-Korea saatkonnas oktoobri alguses. Põhja-Korea suursaadik võttis Kimi eest aukraadi vastu.

See uudis sai Kagu-Aasias minimaalselt vastukaja, kuid seda enam pasundas sellest Põhja-Korea meedia.

Malaisia meedias ja sotsiaalmeedias tekitas see aga kriitikat. USA poliitikaväljaanne Foreign Policy aga väljendas lausa üllatust.

Malaisia Kuala Lumpuri ülikooli president Paul Chan teatas, et see audoktoriks nimetamine aitab kahe riigi vahel paremaid suhteid luua.

«Meie eesmärgiks on aidata Põhja-Koread uuele teele. See meiepoolne väike, kuid tähtis samm võib aidata seda teha,» edastas Chan.

Ülikooli õppejõudude ja üliõpilaste sõnul on Kimile selle tiitli andmine nende õppeasutuse maine kahjustamine.

Põhja-Korea uudisteagentuur KCNA edastas, et Kim Jong-un püüab oma riigis haridustaset parandada ning kodanike heaolu suurendada.

Põhja-Korea on maailma üks vaesemaid riike, kus on pidev toidupuudus ja näljahäda. Lõuna-Korea keskpanga andmetel on sealne inimeste sissetulek kümneid kordi madalam lõunakorealaste sissetulekutest.

Põhja-Koreas on pärast Kim Jong-uni võimule saamist toimunud mõningad muutused, kuid mitte silmnähtavad. Pigem tegeleb see riik ikka propaganda ja lääneriikide ähvardamisega. See on aga kaasa toonud laiaulatusliku isolatsiooni.

Malaisia HELP ülikool asutati 1986. aastal ning seda tuntakse eelkõige majandus- ja psühholoogiaõppe programmide tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles