Süürlane sattus samasse olukorda nagu Tom Hanks filmis «The Terminal»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süürlane sattus samasse olukorda nagu Tom Hanks filmis «The Terminal»
Süürlane sattus samasse olukorda nagu Tom Hanks filmis «The Terminal» Foto: SCANPIX

Süüriast pärit mees on Araabia Ühendemiraatide Dubai lennujaamas olnud lõksus juba 16 päeva, olles sarnases olukorras kui Tom Hanks filmis «The Terminal».

34-aastane Wasfi Tayseer Jarad on elanud terminalis 2 pärast seda, kui ta vabastati Dubai vanglast, kus ta kandis narkokuriteo tõttu karistust, edastab Reuters.

Tema kohta oli välja antud riigist väljasaatmise käsk.  

Kuid mehe sünnimaal Süürias on käimas kodusõda, nagu ka Hanksi kehastatud tegelase kodumaal. Selle tõttu andsid Dubai võimud mehele loa lennata ükskõik kuhu.

Vanglas oleku ajal oli mehe passi tähtaeg otsa lõppenud ning Jordaania, kus mehe perekond Süüriast sõja eest põgenenud oli, ei lubanud teda selle tõttu riiki.

Ta püüdis pääseda ka Türki ja Liibanoni, kuid see ei õnnestunud. Ta pidi jääma Dubaisse.

Mees oli sattunud olukorda, nagu teda ei olekski olemas, kuna tal ei olnud isikut tõendavat dokumenti. Dubai ja teiste riikide bürokraatia on olukorra lahendamisel takistuseks.

Mehe sõnul saab ta süüa vaid hamburgeri päevas ning käib end pesemas WCdes. Mehe pere püüab talle Jordaaniast reisimist võimaldavaid dokumente hankida.

Talle pakuti võimalust lennata Süüriasse Latakiasse, kuid ta loobus sellest sõja tõttu.

«Ma tahan kogu selle probleemi valguses tagasi Dubai vanglasse, kus mul kõik olemas oli,» nentis süürlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles