Viiendik naisi leiab, et džentelmene pole olemas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas traditsiooniline härrasmees on väljasurev liik?
Kas traditsiooniline härrasmees on väljasurev liik? Foto: SCANPIX

Värske küsitlus näitab, et viiendiku naiste arvates pole tänapäeval härrasmehi enam olemas.

Küsitluse viis läbi meestele džentelmeniks olemist õpetav veebileht MrGreen.com, vahendab Geniusbeauty.

Uuringus osales 3000 mõlemast soost inimest ning MrGreeni esindaja ütles tulemusi kokku võttes, et traditsiooniline härrasmees, kes maksab restoranis arve, avab naisele ukse ja kõnnib temaga tänaval liikudes autotee pool, on väljasurev liik.

Kuid milline on siis moodne džentelmen? Selgus, et naiste ootuste edetabelis troonib praegugi esikohal ukse avamine, kuid restoraniarve tasumist kaasaegsed naised mehelt ei eelda. Küll aga peaks tõeline härrasmees naiste arvates igas olukorras viisakas olema, oma kaaslanna kotti kandma ja talle mantlit selga aitama.

Džentelmenist abielumehe isikuomaduste hulka peaksid naiste arvates kuuluma ka ausus ja oma piiride tunnetamine ning naise abistamine majapidamistöödes, kusjuures neid omadusi peeti tähtsamaks kui näiteks komplimentide tegemise oskust.

Samuti selgus ka, et reaalsus on naiste unistustest täiesti erinev – vaid kümnendik vastanuid ütles, et mehed avavad neile autouksi ning enam kui pooled naistest peavad raskeid kotte ise tassima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles